Chec pufos , absolut delicios dar si usor de preparat. Merge de minune cu o cana de lapte sau o cafea !
Ingrediente:
4 oua
12 linguri de zahar
12 linguri de faina tip 000
12 linguri de ulei
coaja rasă de lamaie sau portocala (bio)
6 linguri de lapte
un praf de sare
1 pliculeÈ› de praf de copt
Extract de vanilie
pentru decor-frisca sau glazura de ciocolata la alegere
Mod de preparare:
Pregătim o formă specială , o ungem cu un strat de ulei și tapetăm cu făină.
Batem spumă albușurile(și punem în ele o lingură de zeamă de lămâie). Acidul va face spumă puțin mai fermă.După ce își măresc volumul, punem 2 linguri de zahăr,apoi vom spuma gălbenușurile cu zaharul.
Mixam bine 5 minute, trebuie să obținem o spumă consistentă și să se deschidă la culoare.
Adăugăm treptat lingurile de lapte,uleiul si coaja de lamaie .
Folosind o strecurătoare, cernem și un strat de făină( în care s-a pus deja praful de copt) deasupra încet, iar doar acum începem să amestecăm unind cele doua compozitii.
Trebuie să facem mișcări lente, pentru a nu scoate tot aerul încorporat deja.
Turnam în fomă de copt apoi dăm la cuptor la 180 grade Celsius pentru aprox. 40 min (ori până când scobitoarea introdusă iese curată).
Se decorează cu frișcă sau cu o glazura la alegere.
Info:
Am folosit o forma cu diametrul 24cm
Pofta Buna!
No comments:
Post a Comment