NUCI UMPLUTE CU CREMA- DESERTUL COPILARIEI NOASTRE





Ingrediente:

Aluat

40 g zahăr pudră
600 g făină
1 praf de copt
1 praf de sare
250 g unt moale
4 ouă


Cremă:

75 gr zahăr pudră
1 lingură cacao
200 g miez nucă
1 fiola esență de rom
100 g ciocolată topită
200 g biscuiți simpli
300 ml lapte fierbinte





Mod de preparare aluat:

     
 Intru-un vas se pune untul moale împreună cu zahărul pudră și se mixează până se combină între ele (câteva minute)
     Fără să oprim mixerul adăugăm ouăle rând pe rând și praful de sare. Reducem viteza mixerului și amestecăm pentru încă 3 minute.
     Oprim mixerul și schimbăm paleta pentru aluat, pregătim făina în care adăugăm praful de copt. Repornim mixerul și adăugăm treptat amestecul de făină. Mixam aproximativ 5 minute până devine un aluat moale și ușor de manevrat. 
        Din acest aluat facem biluțe cu dimensiunea aprox. cât o cireașă.
        Mie mi-au ieșit 200 biluțe. Am făcut biluțele mai micuțe deoarece forma mea nu este foarte mare.
        Când terminăm de modelat toate biluțele se înfierbântă presa și cu o pensulă se unge cu puțin ulei aceasta este doar pentru prima tură de coacere, după nu mai este necesar deoarece biluțele elimină din unt.
     Biluțele se coc câteva minute întorcând presa de pe o parte pe alta tot la câteva secunde.
Când terminăm toate cojile de copt,le lăsăm să se răcorească și înlăturăm tot surplusul lor. (Acest surplus este necesar pentru crema de umplutură)

Mod de preparare cremă:

       Se dau prin blender până se sfarmă bine sâmburii de nucă, surplusul pe care l-am înlăturat de la cojile de nucă și biscuiții.
       După ce am mărunțit toate acestea, le punem într-un vas încăpător, peste ele se pune o lingură de cacao și zahărul pudră. Se amestecă bine până se combină.
       Adăugăm ciocolată topită și amestecăm,apoi adăugăm treptat laptele fierbinte în care am pus esența de rom(fiola) și amestecăm cu o spatulă până obținem o cremă.
        Crema astfel obținută,se lasă să se răcorească puțin apoi cu o linguriță umplem fiecare jumătate de coajă și le unim între ele.




        Eu am obținut 100 de nuci, depinde de forma pe care o aveți cât este de mare.

Se servesc după  cel putin 14 ore.

         




    Poftă bună!



No comments:

Post a Comment