CHEC DE VANILIE SI CACAO

IN CURS DE ACTUALIZARE....



Ingrediente:


5 ouă (separate ca la tort)
200g zahăr
400g făină
5 linguri apă
1 praf de copt
1 praf de sare
Esență de vanilie
5 linguri ulei
Coaja de la lămâie (opțional)

cacao

Mod de preparare


        Zahărul cu cinci linguri de apă se pune la foc și se face un sirop foarte gros.
Albușurile se bat foarte bine spumă, se adaugă siropul de zahăr (foarte cald) și mixăm.
Gălbenușurile,esența,praful de sare și uleiul se mixează foarte bine.
         Făina cernută amestecată cu praful de copt se adaugă treptat peste gălbenușuri în care punem pe rând din spuma de albușuri.( se pune alternativ făină/albușurile spumă)
Se amestecă ușor de jos în sus.(din acest amestec se pun 3-4 linguri separat în care adăugăm cacaua
       Această compoziție se pune între o tavă de chec (unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt.
Amestecul de cacao se pune pe toată suprafața checului și cu o furculiță facem model de spirală.
Se pune la cuptorul preîncălzit pentru


Poftă buna!

No comments:

Post a Comment