Ingrediente:
Blatul 1:
4 ouă (albușuri)
200 g zahăr pudră
1 praf sare
2 lingurițe rase de amidon
1 linguriță oțet
Blatul 2:
(Avem nevoie exact de aceleași ingrediente ca la blatul 1)
Crema:
600 ml smântână lichidă
Un întăritor de frișcă
+ aproximativ 850 g fructe de pădure
(Eu am pus zmeură, afine, coacăză roșie) se pot pune și căpșuni,coacaze etc
Mod de preparare blat:
Se mixează 4 albușuri cu un praf de sare. După ce sunt foarte bine bătute se adaugă treptat 200 g zahăr pudră, 1 zahăr vanilat, două lingurițe rase de amidon și o linguriță de oțet, în tot acest timp se mixează. Ne oprim să mixăm doar când este foarte foarte bine bătut.
După ce e mixat foarte bine, spuma obținută se pune cu ajutorul unei linguri pe o tavă de cuptor obligatoriu tapetată cu hârtie de copt.
Se așază în mijlocul tăvii un strat foarte gros cu diametrul unei farfurii de desert aproximativ (vezi foto exemplu)
Fiecare blat se pune spearat la cuptor aproximativ 1 oră și 20 de minute la 130°C
(Depinde de cuptor)
Exact la fel se face și al doilea blat.
Blaturile se lasă la răcit.
Blatul copt Model 1 de ornare
Mod de preparare crema:
Se mixează 600 ml smântână lichidă cu un întăritor frișcă.
Mod de asamblare a tortului
Pe o tavă se pune în blatul care a ieșit mai mare (În mod normal trebuie să iasă egal)
peste primul blat se așează jumătate din crema obținută peste care punem aprox 400g fructe din fructe.
Peste fructe se așează al doilea blat și punem restul de cremă și restul de fructe(aprox 450g)
Eu pe deasupra pun mai multe fructe decât în mijloc.
Tortul se lasă la frigider peste noapte,sau dacă este făcut dimineața se poate servi doar seara.
Fructele se aranjează după cum doriți.(aici aveți două modele)
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment