Ingrediente:
2 litri lapte
6 ouă
22 linguri zahăr
4 plicuri zahăr vanilat
Obțional budinca de cocos.
Mod de preparare:
Într-o oală punem 1,800 litri lapte la fiert.
Separat mixăm foarte bine albușurile cu 12 linguri de zahar(acesta se adaugă treptat din momentul in care albușurile au devenit o spuma suficient de consistentă).
Într-un alt vas mixăm gălbenușurile cu zaharul vanilat si 10 linguri de zahar ,apoi adăugăm 150 ml lapte rece și omogenizam.
Obțional putem sa dizolvam in lapte rece(50ml ) aproximativ 3-4 linguri de budica de cocos .Aceasta dă o aroma deosebita si devine foarte cremos.
Luăm câte o lingură de albuș și punem cu grijă in laptele fierbinte formând bulgărași, ii opărim pe ambele părți (aproximativ 30 secunde pe o parte) apoi se scot cu o spumiera si ii așezăm cu grijă într-un alt vas. Procedăm astfel până terminam de opărit toți bulgărașii.
Peste laptele fierbinte adăugăm mixul de gălbenușuri(strecurat), budica dizolvată și fierbem aproximativ 4-5minute amestecând continuu pentru a nu se lega de baza oalei . Oprim focul . La final adăugăm bulgărașii obținuți anterior.
Info.Daca optăm varianta fără budica de cocos punem 200ml lapte rece in loc de 150ml.
Avem grija sa nu fierbem prea mult deoarece riscam să se coaguleze gălbenușurile.
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment