Ingrediente:
100g unt sau margarină100g zahar
2 plicuri zahăr vanilat
2 oua
coaja rasă la o lămâie bio
50g nuci mărunțite
60g făină
un praf de sare
60g amidon de porumb
1/2 praf de copt
zahăr pudră /miere si nuca de cocos
Într-un bol mixam untul moale cu zaharul până se omogenizează apoi adăugăm treptat ouăle. Peste această compoziție cernem faina,zaharul vanilat,praful de sare, amidonul si praful de copt. Le amestecăm cu o spatula, apoi adăugăm coaja rasă de lămâie si nucile mărunțite.
Ungem forma cu unt și o pudrăm cu făină,o asamblăm. Turnam compoziția in forma de miel.
Aceasta se dă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 35min la 170°C
Se scoate din cuptor,se lasă puțin la răcit apoi se îndepărtează din tava. Când s-a răcit complet se decorează după preferință.
Sfat.
Se poate pudra cu zahăr sau sa îl ungem cu miere cu ajutorul unei pensule apoi presărăm nuca de cocos.
No comments:
Post a Comment