MIEL DULCE DE PAȘTE

   
  Surprinde-ti plăcut invitații la masa de Paște!
     Ne mai despart doar câteva zile până la Marea Sarbatoare !
     Mielul de Paște este simbolul acestei sărbători  și nu ar trebui să lipsească în nici o familie, fie ca decor , fie sub formă de tort sau friptura.
     Noi va propunem o rețetă minunata de miel delicios,dulce, un desert care va surprinde deosebit de plăcut ,mai ales copiii.

 Ingrediente:

100g unt sau margarină
100g zahar
2 plicuri zahăr vanilat
2 oua
coaja rasă la o lămâie bio
50g nuci mărunțite
60g făină
un praf de sare
60g amidon de porumb
1/2 praf de copt
zahăr pudră /miere si nuca de cocos

Mod de preparare:
      Într-un bol mixam untul moale cu zaharul până se omogenizează apoi adăugăm treptat ouăle. Peste această compoziție cernem faina,zaharul vanilat,praful de sare, amidonul si praful de copt. Le amestecăm cu o spatula, apoi adăugăm coaja rasă de lămâie si nucile mărunțite.
     Ungem forma cu unt și o pudrăm cu făină,o asamblăm. Turnam compoziția in forma de miel.
Aceasta se dă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 35min la 170°C
      Se scoate din cuptor,se lasă puțin la răcit apoi se îndepărtează din tava. Când s-a răcit complet se decorează după preferință.

Sfat.
Se poate pudra cu zahăr sau sa îl ungem cu miere cu ajutorul unei pensule apoi presărăm nuca de cocos.
Poftă bună!

No comments:

Post a Comment