Ingrediente:
3 oua
300 g iaurt
350 g făină
1 linguriță cu praf de copt
3 linguri cu varf de zahar
vanilie, coaja de lămâie sau portocală, rom, scorțișoară sau altă aromă dorită
1 praf de sare (cât se ia cu 3 degete)
ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Într-un bol se pun ouale, sarea si zahărul si se bat cu mixerul bine.
Se adaugă iaurtul (eu am folosit iaurt tip grecesc) ,aromele si se bat împreună, să se omogenizeze.
Praful se copt se amestecă în făină și totul se toarnă în bol. Se omogenizează bine cu un tel sau la robot si se lasă să se odihnească, deoparte, 10 minute. În acest timp, se toarnă ulei într-o tigaie,se pune la încins.
Este bine să se facă prajirea in baie de ulei, deci să fie ulei mai mult, nu foarte puțin.
Uleiul trebuie sa fie bine incins când se pun gogosile la prajit. Daca e rece, gogosile absob prea mult ulei.
Se probează uleiul, se pune o bucățică foarte mica de aluat si când se ridica imediat la suprafață, uleiul este potrivit pentru prăjit.
Recomand să folosiți un ulei special pentru prajit (gen rapiță) sau un amestec de untură+ulei.
Focul trebuie sa fie mediu, daca acesta este prea puternic gogosile se ard in exterior,iar in interior raman crude. Dacă focul e prea mic, acestea fierb si absorb mult ulei.
Nu se pun multe gogoși, să aibă loc să crească frumos si să se întoarcă.
Cand uleiul este încins, se ia aluatul cu 2 linguri înmuiate in ulei, sau cu lingura aceea speciala de inghetata.
Se in pun uleiul încins.
Gogosile se vor întoarce singure de pe o parte pe alta, vor crește si se vor rumeni uniform pe toate partile.
No comments:
Post a Comment