rasol de porc aprox 1 kg
doua picioare de porc
sare
5-6 catei de usturoi
apa (5-6 l)
1 morcov
1 radacina patrunjel
piper boabe
Mod de preparare :
Pasul 1
Carnea o curățam foarte bine si o porționăm
Dupa ce se curata bine carnea, se pune totul la fiert in apa rece cu putina sare
Apa sa fie cu doua palme mai sus decat nivelul carnii.
INFO!!! Nu se mai adauga apa in zeama care fierbe, deoarece compoziția se tulbura.
Se spumeaza foarte bine,apoi se adauga restul ingredientelor.
In timpul fierberii vasul nu se acopera !
Timpul de fierbere este important.
In medie acesta este de patru ore. Pot fi uneori trei ore si jumatate, sau chiar peste patru ore, depinde de cat de tanar sau de batran a fost porcul.
Carnea este fiarta atunci cand se desprinde usor de pe oase. Este absolut obligatoriu ca sa se desprinda carnea de pe oase.
Cu cinci minute inainte de a opri focul, gustam de sare .
Intre timp pregatim usturoiul, curatat si zdrobit.
Inchidem focul, adaugam usturoiul, amestecam bine . Este recomandat ca usturoiul sa nu fiarba in zeama, de aceea se adauga doar dupa inchiderea focului.
Pasul 2
Scoatem carnea din zeama si o taiem.
Oasele le alegem si le dam deoparte.
Impartim carnea si soriciul in toate vasele.
Apoi turnam zeama,data prin strecuratoare, peste carne, cat sa o acopere
chiar un deget deasupra.
Piftia e gata, mai trebuie data doar la rece, ca sa se inchege.
Nu puneti compozitia calda in frigider.
Atentie, piftia nu trebuie sa inghete
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment