CHEC IEPURAȘ CU AROMĂ DE LĂMÂIE

      Mai sunt câteva zile  pana la Paște si ne-am gândit ca este binevenita o rețetă cu ajutorul careia sa realizați un iepuraș aromat.
     Puteti sa puneti compozitia intr-o forma de chec, in cazul in care nu aveți o forma de iepuraș.
Este delicioasa aceasta prajitura cu parfum de lămâie.
Cu siguranță va fi o surpriza plăcută pentru masa festiva.

Pt doua forme

Ingrediente:

3 oua
100 g zahăr
3 linguri ulei
3 linguri smântână
130 g făină
1/2 praf de copt
1 praf de sare
Coaja rasă de la o lămâie bio
Mod de preparare:
      Într-un vas mixăm foarte bine albușurile cu un praf de sare și zahărul.
În alt bol mixăm gălbenușurile,uleiul, smântâna și coaja de lămâie. După ce s-au omogenizat le adăugăm peste albușurile spumă. Peste acestea cernem treptat faina și praful de copt . Amestecam incet cu o spatulă.
    Compoziția obținută se toarnă în formele unse cu unt și tapetate cu făină. Acestea se dau la cuptorul preîncălzit la 170°C pt aproximativ 35-40 minute.
Poftă bună!

No comments:

Post a Comment