PRAJITURA TĂVĂLITA DE POST



Va propunem o reteta de prajitura de post. Se prepara rapid,contine ingrediente la indemana tuturor si este delicioasa.

Ingrediente:
Blat:
250 gr. fãinã
200 gr. zahãr
250 ml. lapte de soia
120 ml. ulei
o fiola esentã vanilie 
1 praf de copt.

Mod de preparare:
Blat:
    Intr-un vas încăpător  punem zahãrul , uleiul , esența , fãina si praful de copt cernute , apoi laptele treptat. Amestecãm bine cu un tel sã nu rãmânã cocoloase de fãinã . Aceasta compoziție o turnam in tava tapetatã cu hârtie de copt  la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru  aproximativ 40 minute. 
Facem testul scobitorii.

Ingrediente:
Sirop :
300 ml. lapte de soia
200 gr. zahãr
150 gr. margarinã vegetalã
3 linguri cacao
o fiola esentã de rom 

Mod de preparare:
Sirop:
     Intr-o crãticioarã punem laptele de soia, zahãrul , cacaoa si margarina. Când incepe sã fiarbã oprim focul si adaugăm esența de rom. Când blatul este rece se taie bucãti , se dã prin sirop , apoi se tãvãlesc prin nucã de cocos sau nucã mãcinatã.

Info.Am folosit tava cu diametru de  20/ 30 cm. 
 
Poftă bună!

No comments:

Post a Comment