TORT GUGULUF PUFOS CU LAMAIE / TORTA CIAMBELLA AL LIMONE

   
Ingrediente:
3 oua mari
12 linguri de zahar
12 linguri de faina tip 000
12 linguri de ulei
2 l
ămai zeamă si coaja rasă
6 linguri de lapte
un praf de sare
1 pliculeț de praf de copt
vanilie
pentru decor-frisca , zahar pudra, sau glazura la alegere
Mod de preparare:
    Pregătim o formă specială de guguluf , o ungem cu un strat de unt sau ulei și tapetăm cu făină.
        Batem spumă albușurile(și punem în ele o lingură de zeamă de lămâie). Acidul va face spumă puțin mai fermă.După ce își măresc volumul, punem 2 linguri de zahăr,apoi vom spuma gălbenușurile cu zaharul.
Mixam bine 5 minute, trebuie să obținem o spumă consistentă și să se deschidă la culoare.
      Adăugăm treptat lingurile de lapte,uleiul si zeama de lamaie .Turnam albusul peste gălbenușurile bătute, dar nu le amestecăm. Folosind o strecurătoare, cernem și un strat de făină( în care s-a pus deja praful de copt) deasupra încet, iar doar acum începem să amestecăm. Trebuie să facem mișcări lente, pentru a nu scoate tot aerul încorporat deja.
        Turnam în fomă de copt apoi dăm la cuptor la 180 grade Celsius pentru 40 min (ori până când scobitoarea introdusă iese curată).
      Se decorează cu frișcă  sau cu o glazura la alegere.
Info:Am folosit o forma cu diametrul 24cm
Daca ouale sunt mici sau medii , este necesar sa folosim 4 oua .
Poftă bună!

 Ricetta in collaborazione con : 


LA CIAMBELLA SOFFICE AL LIMONE è una ricetta facile e veloce che si realizza senza bilancia, con pochi ingredienti
E’ un dolce semplice e perfetto per la merenda o colazione .

Ingredienti:
3 uova grandi
12 cucchiai di zucchero
12 cucchiai di farina tipo 00
12 cucchiai di olio
2 limoni la succo e la scorza grattugiata
6 cucchiai di latte
un polvere di sale
1 bustina di lievito in polvere
vaniglia
per la decorazione panna montata , zucchero a velo o glassa a scelta

Procedimento:
         Montate con le fruste elettriche lo zucchero con i tuorli fino ad avere un composto gonfio e spumoso, ci vorranno circa 3-4 minuti.
Aggiungete la buccia ed il succo di limone, 1 pizzico di sale, l’olio, latte, scorza di limone ,mescolate bene tutto.
Incorporate la farina setacciata con il lievito per dolci e mescolate brevemente.
        Montate bene gli albumi e aggiungete una goccia di succo di limone.
Unite i due composti e mescolate lentamente a mano dal basso verso l’alto con un cucchiaio di legno o spatola al fine di non smontare l’impasto e ottenere un composto spumoso e areato.
       Versate l’impasto in uno stampo a ciambella (se la volete alta come la mia 24 cm), imburrato ed infarinato.
       Infornate in forno preriscaldato a 180° funzione statico per circa 40 minuti, fino a quando è dorata fate sempre la prova stecchino.
Sfornate, fate raffreddare e spolverizzate con zucchero a velo o decorare con la panna montata.
Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment