RULADA CU CREMA DE CIOCOLATA SI FRISCA

Va prezentam o reteta de rulada pufoasa din pandispan.
Aceasta poate fi umpluta cu dulceata la alegere sau crema dorita de dumneavoastră.
Ingrediente foaie pandispan:
5 oua
120 gr de zahar
125 gr de faina alba
putina sare
vanilie
jumatate de lingurita praf de copt

Umplutura :
crema de ciocolata
sau
gem la alegere

Decor:
frișca

Info:
daca doriți sa faceți foaia de rulada cu cacao, trebuie neaparat sa ÃŽnlocuiți un sfert din faina cu cacao , ex: 93 gr faina si 32 gr cacao!
tava utilizata:
40 x 32 cm

Mod de preparare:
     

Am folosit procedura clasica de pandispan!
          Se separa galbenusurile de albusuri.Se mixează separat galbenusurile cu zaharul si vanilia, pana cand acestea devin spuma.
          Separat mixam albusul, pana cand acesta devine tare.
Se unesc albușurile treptat si se cerne faina (cu praful de copt).Se amesteca incet pentru a se mentine compozitia aerata.
           Se coace la 180° ,aprox 10 -12 min ,pana cand se rumenește putin. 
         Pregătim un prosop de bucătărie foarte curat , ÃŽl ÃŽntindem pe masă și presărăm peste el o lingură de zahăr(acesta nu permite blatului fierbinte să se lipească de prosop, ÃŽn timp ce se răcește).
          Blatul copt se răstoarnă fierbinte cu partea superioară pe prosopul de bucătărie.
Se ÃŽndepărtează cu grijă hÃĸrtia de copt apoi acesta se rulează strÃĸns ,cu ajutorul prosopului,ÃŽncepÃĸnd de la una din laturile mai lungi pÃĸnă obținem un cilindru complet ÃŽnvelit ÃŽn prosop (este foarte important ca blatul să se ruleze fierbinte). Se lasă să se răcească așa rulat.
          CÃĸnd s-a răcit bine, se derulează,se ÃŽndepărtează prosopul și se pune umplutura după preferință dupa care rulăm inapoi.
Umplutura crema de ciocolata: vezi link:

Pofta Buna!

Ricetta in collaborazione con : 

Ingredienti:
Ingredienti della sfoglia del pandispano:
5 uova
120 g di zucchero
125 g di farina bianca
un po' di sale
vaniglia
mezzo cucchiaino di lievito in polvere

Riempimento :

crema di cioccolato
o
la tua scelta di marmellata

Arredamento:
panna montata

Info:
Se volete fare la sfoglia con il cacao, dovete sempre sostituire un quarto della farina con il cacao, ad esempio: 93 g di farina e 32 g di cacao!
vassoio usato:40 x 32 cm

Procedimento:

Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment