Aceasta poate fi umpluta cu dulceata la alegere sau crema dorita de dumneavoastrÄ.Ingrediente foaie pandispan:
5 oua
120 gr de zahar
125 gr de faina alba
putina sare
vanilie
jumatate de lingurita praf de copt
Umplutura :
crema de ciocolata
sau
gem la alegere
Decor:
friČca
Info:
daca doriČi sa faceČi foaia de rulada cu cacao, trebuie neaparat sa ÃŽnlocuiČi un sfert din faina cu cacao , ex: 93 gr faina si 32 gr cacao!
tava utilizata:40 x 32 cm
Am folosit procedura clasica de pandispan!
Se separa galbenusurile de albusuri.Se mixeazÄ separat galbenusurile cu zaharul si vanilia, pana cand acestea devin spuma.
Separat mixam albusul, pana cand acesta devine tare.
Se unesc albuČurile treptat si se cerne faina (cu praful de copt).Se amesteca incet pentru a se mentine compozitia aerata.
Se coace la 180° ,aprox 10 -12 min ,pana cand se rumeneČte putin.
PregÄtim un prosop de bucÄtÄrie foarte curat , ÃŽl ÃŽntindem pe masÄ Či presÄrÄm peste el o lingurÄ de zahÄr(acesta nu permite blatului fierbinte sÄ se lipeascÄ de prosop, ÃŽn timp ce se rÄceČte).
Blatul copt se rÄstoarnÄ fierbinte cu partea superioarÄ pe prosopul de bucÄtÄrie.
Se ÃŽndepÄrteazÄ cu grijÄ hÃĸrtia de copt apoi acesta se ruleazÄ strÃĸns ,cu ajutorul prosopului,ÃŽncepÃĸnd de la una din laturile mai lungi pÃĸnÄ obČinem un cilindru complet ÃŽnvelit ÃŽn prosop (este foarte important ca blatul sÄ se ruleze fierbinte). Se lasÄ sÄ se rÄceascÄ aČa rulat.
CÃĸnd s-a rÄcit bine, se deruleazÄ,se ÃŽndepÄrteazÄ prosopul Či se pune umplutura dupÄ preferinČÄ dupa care rulÄm inapoi.
5 uova
120 g di zucchero
125 g di farina bianca
un po' di sale
vaniglia
mezzo cucchiaino di lievito in polvere
Riempimento :
crema di cioccolato
o
la tua scelta di marmellata
Arredamento:
panna montata
Info:
Se volete fare la sfoglia con il cacao, dovete sempre sostituire un quarto della farina con il cacao, ad esempio: 93 g di farina e 32 g di cacao!
vassoio usato:40 x 32 cm
No comments:
Post a Comment