CLATITE DE POST GUSTOASE- CARE NU SE INTARESC


            
         Rețeta prezentata poate fi un desert delicios si simplu de preparat,si reprezinta soluția perfecta pentru a inlocui varianta clasica in perioada postului.
Acestea rămân fragede,si nu se intaresc a doua zi.

Ingrediente:
300 gr faina
sare
3 pliculețe zahar vanilat
50 gr zahar
100 ml ulei
600 apa minerala
100 ml suc de fructe- tip fanta
coaja rasa de la o lămâie

o tigaie anti-aderenta

Mod de preparare:
         Într-un bol încăpător se pune făina, jumătate linguriță de sare , zahărul vanilat, zahărul,uleiul , coaja de lămâie rasă , 300 apa minerală si sucul de fructe. La sfârșit adăugăm restul de apă minerală.
Compoziția este gata pentru pregătirea clătitelor. Acestea se coc la foc mediu și se pune în ele umplutura dorită.
Sugestii de gem pentru umplerea clătitelor, click pe următoarele linkuri:

DULCEATA DE CAPSUNI

GEM AROMAT DE PEPENE GALBEN CU SCORTISOARA SI LAMAIE

info
       De preferința sucul sa fie galben intens ,deoarce ajuta la nuanțarea clătitelor,acestea având aspect frumos,asemanator cu gălbenușul de ou 
Cantitatea de faina poate varia in funcție de calitatea acesteia

Poftă bună!

 Ricetta in collaborazione con : 

Ingredienti:
300 g di farina
sale
3 bustina di zucchero vanigliato
50 gr di zucchero
100 ml di olio
600 acque minerali
100 ml di succo d'uso - tipo di fessura
scorza grattugiata da un limone

una padella anti-stick

Procedimento:

Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment