TORT DOBOS



Ingrediente:

2 pachete foi pandișpan

crema
Două ouă
150 g zahăr
1 praf de sare
20 g cacao
65 g amidon de porumb
750 ml lapte
100 g unt(50 g pt crema fierbinte/50g pt crema rece)
50 gr ciocolata neagra

glazura:

140 gr lapte
140 gr zahăr
40gr cacao
80gr unt

 sirop:

250-280 ml apa
150g zahar
1 fiola esenta rom ,migdale(dupa preferinta)

Se fierbe si se lasa la racit.

                                                                                                                                                                            
                                           


Mod de preparare crema:

        Intr-o crăticioară punem ouăle și zahărul amestecând cu un tel până când compoziția se deschide puțin la culoare. Se adaugă praful de sare, cacao și amidon. Pestea acestea se toarnă treptat laptele omogenizând cu telul toate ingredientele.
        Compoziția se fierbe la foc mediu amestecând continuu cu un tel, până începe să se îngroașe,după care se mai fierbe două minute apoi un o luam de pe foc și încorporăm ciocolata tăiată bucățele și 50g unt, obținând o cremă asemănătoare cu budinca. Aceasta se mută întru-un vas încăpător și se acoperă cu folie alimentară lăsând-o să se răcească complet.        
        In crema rece se adaugă 50 g unt și se mixează bine. Aceasta este finalizată și putem să umplem tortul cu ea.




Mod de preparare glazura:

    Toate ingredientele se pun intr-o crăticioară și le dizolvăm bine, apoi fierbem compoziția la foc mediu până când aceasta se va îngroșa, folosim continuu telul pentru a evita arderea .
Luam craticioara de pe foc și adăugăm untul , amestecăm până când acesta se va topi. Glazura astfel obținută se lasă aprox 10 minute sa se răcească apoi o putem folosi.(să nu fie caldă )

Montarea tortului:

        Așezam prima foaie pe platoul de servire și o însiropăm, peste punem cremă. Procedăm astfel cu toate foile. Peste ultima foaie turnăm glazura. După ce aceasta s-a întărit putem să decorăm după preferințe.


Poftă bună!

No comments:

Post a Comment