3 kg circa de pepene galben( cantitatea rezultata după ce a fost curățat )
3 lamai bio(coaja netratata)
1 baton de scorțișoara
900 gr zahar
gelfix(3:1)
daca doriti varianta clasica- folosiți proporția 1:1
vanilie(optional)
Se lasă la macerat ,minim 6 ore(pentru a putea obține siropul ).
Eu le-am lasat peste noapte
Punem compoziția la foc mic , amestecam si lăsăm sa fiarbă incet,si înlăturăm mereu spuma formata la suprafață
Se lasă in total sa fiarbă aprox 30-40 de minute (in functie de textura pe care o doriți ,timpul poate fi modificat).
Se ia de pe foc, se lasa sa se răcească putin,iar apoi se adaugă pliculețele de gelfix(conform instructiunilor prezente pe ambalaj).
Se lasa sa fiarba 4 minute,si se amesteca incontinuu,pentru a nu se prinde. Dulceața fierbinte se toarnă in borcane ( sterilizate), pe care le inchidem ermetic cu capace.
Se intorc pe capac si se lasa sa se raceasca.
Le impaturim si le lăsăm sa se răcească pana a doua zi.
No comments:
Post a Comment