TORT CU ANANAS (FARA COACERE)

Ingrediente:
pentru baza:

300 gr biscuiti integrali sau digestivi
120 gr de unt topit

crema:
500 g mascarpone
150 g smântână pentru frișcă
200 gr branza fina(tip philadelphia)
1 cutie mica iaurt
125 g zahăr pudră
 vanilie
2 oua
15 g gelatină(în folii)
1 cutie compot de ananas

jeleu:
300 gr suc compot de ananas
zeamă de la o lămâie
10 gr gelatină(în folii)
felii de ananas pentru decor
Mod de preparare:
     

     
 
          Biscuiții se sfarâmă cât mai fin, se pun într-un castron și se adaugă untul topit, se amestecă bine. Apoi se așează în formă de tort tapetată cu hârtie de copt și se presează bine, pentru a se formă baza . Se pune la frigider până se prepară crema.
         Mascarpone,crema de branza si iaurtul se omogenizează foarte bine.Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul si vanilia,iar albusul se bate spuma(apoi le unim) cu restul ingredientelor.
          Se pune gelatina la înmuiat în 100 ml apă rece pentru 10 minute.
Într-un vas se bate frișca și se încorporează ușor în crema de brânză cu ajutorul unei spatule, amestecând ușor de jos în sus.
          La final se adaugă gelatină peste crema obținută (foile de gelatină hidratate se topesc cu câteva linguri de apă la foc mic, atenție nu se fierb!)
        Se taie ananasul in cubulete apoi se adaugă peste crema și se amestecă ușor. Peste blatul de biscuiți se toarnă crema , se nivelează cât mai perfect.
        Tava se bagă la frigider pentru 2 ore
Pentru a prepară glazura sau jeleul de ananas :
Separat punem la hidratat 10 gr de gelatină în puțină apă, pe care ulterior o vom topi și o vom amesteca cu sucul de anans și zeama de lămâie.
se decoreaza tortul cu rondele de ananas.
        Se toarnă în mod unifom jeleul peste tortul ce a stat deja în frigider minim 2 ore!
        Se da tortul la rece, se lasă minim 4-5 ore!!!
Poftă bună !

Ricetta in collaborazione con : 

Ingredienti:
per la base:
300 g di biscotti integrali o digestivi
120 g di burro fuso
crema:
500 g di mascarpone
150g di panna montata
200 g di formaggio fine (tipo philadelphia)
1 scatoletta di yogurt
125 g di zucchero a velo
vaniglia
2 uova
15 g di gelatina (in fogli)
1 scatola di ananas


gelatina:
300 g di succo di ananas
succo di un limone
10 g di gelatina (in fogli)
fette di ananas per la decorazione

Procedimento:

Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment