blat de tort clasic(vezi rețetă aici):
pt cremă:
5 galbenuşuri
80 gr unt
300 gr ciocolată neagră
100 gr zahar
100 gr amidon de porumb(ca inlocuitor -2 plicuri praf budinca )
pentru insiroparea blatului:
200 ml cafea espresso cu 2 -3 picaturi esenta de rom
Când laptele este cald se adaugă,ciocolata taiata cat mai marunt si compoziția de gălbenușuri iar apoi se amestecă cu un tel în mod continuu până la îngroşarea cremei( aprox 3-4 min). se adauga untul taiat bucatele mici,iar la final esența de rom.
Crema obținută se intinde uniform peste foile de pandispan.
Incălzește smantana pentru frișcă la foc mediu până cand stă să dea in clocot.
Ricetta in collaborazione con :
1 kg di latte
5 tuorli d'uovo
80 g di burro
300 g di cioccolato fondente
l'essenza del rum
100 g di zucchero
100 g di amido di mais (come sostituto- 2 buste budino in polvere)
240 g di cioccolato fondente
160 ml di panna montata
1 cucchiaio di burro
No comments:
Post a Comment