TORT RAPID DE CIOCOLATA


Ingrediente:
blat de tort clasic(vezi rețetă aici):

pt crem
ă:
1 kg lapte
galbenuşuri
80 gr unt
300 gr ciocolat
ă neagră
esența de rom
100 gr zahar
100 gr amidon de porumb(ca inlocuitor -2 plicuri praf budinca )

pentru insiroparea blatului:
200 ml cafea espresso cu 2 -3 picaturi esenta de rom

Mod de preparare:
          Pentru a realiza crema: se pune laptele la încalzit , separat galbenuşurile se omogenizează cu zahărul,amidonul şi un praf de sare.
          Când laptele este cald se adaugă,ciocolata taiata cat mai marunt si compoziția de gălbenușuri iar apoi se amestecă cu un tel în mod continuu până la îngroşarea cremei( aprox 3-4 min). se adauga untul taiat bucatele mici,iar la final esența de rom.
          Crema obținută se intinde uniform peste foile de pandispan.

La suprafață se face o glazură de ciocolată din:
240 g ciocolata neagra 
160 ml smântână pentru frișcă
1 lingura de unt

       Incălzește smantana pentru frișcă la foc mediu p
ână cand stă să dea in clocot.
Toarn-o apoi peste ciocolată tocată cat mai mărunt si las-o deoparte pentru 2 minute.
      Amestecă  totul până ce se omogenizează, apoi incorporează untul la temperatura camerei.
info:
        In funcție de cantitatea de glazură de care ai nevoie, este probabil sa fie necesar sa dublezi sau triplezi cantitatile
 dacă folosiți ciocolată cu lapte clasica ,reduceti din cantitatea de smântână.

                                               

Poftă bună!

 Ricetta in collaborazione con : 

Pan di spagna ! consigli e ingredienti! :

Ingredienti:
per la crema:
1 kg di latte
5 tuorli d'uovo
80 g di burro
300 g di cioccolato fondente
l'essenza del rum
100 g di zucchero
100 g di amido di mais (come sostituto- 2 buste budino in polvere)

per sciroppare la pasta:
200 ml di caffè espresso con 2-3 gocce di estratto di rum

Sulla superficie fare un rivestimento di cioccolato di:
240 g di cioccolato fondente
160 ml di panna montata
1 cucchiaio di burro

Procedimento:

Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment