BATOANE DE CIOCOLATA CU OREZ EXPANDAT

Ingrediente:
Ciocolata 420gr ciocolata
80 gr orez expandat
O lingura unt obtional
1 plic zahar cu aroma de rom (obtional)
Un praf de sare

Mod de preparare:
     ÃŽntr-o tavă punem hârtie de copt. Topim 75 grame ciocolata . Formăm primul strat pe hârtia de copt. Dăm tava la frigider.ÃŽn acest timp punem bain marine 260gr ciocolată. Când aceasta este suficient de lichida, luăm de pe foc È™i adăugăm orezul,praful se sare È™i zahărul cu aroma de rom. Amestecăm până se combină. Aceasta compoziÈ›ie se pune peste stratul format anterior. Nivelăm uniform, peste acesta turnăm 75 gr ciocolata topita . Se lasă se se întărească puÈ›in,cam 30 min după care tăiem batoanele.(deoarece când se întăresc se taie mai greu )

Info
Ciocolată se poate topi și la microunde
Am folosit tava cu diametru 20×30 cm
Poftă bună!

No comments:

Post a Comment