500 ml lapte
100 g zahar tos fin
50 g amidon sau faina
4 galbenusuri medii
coaja unei lamai biologice
Zeama 1/2 lamaie
50 ml lichior Limoncello
10 biscuiti tip digestive
Mod de preparare:
Laptele se pune intr-o crăticioară, se adăugă coaja de lămâie si il punem la foc mediu. Când acesta este fierbinte, stingem focul si acoperim craticioara cu un capac(lăsăm coaja de lămâie la infuzat).
În timpul acesta , într-un vas separat, amestecam cu un tel gălbenușurile cu zahărul si faina sau amidononul.
După aprox 10 minute, scoatem coaja de lămâie, turnăm laptele peste amestecul de galbenusuri si omogenizăm bine.
Punem compoziția obținută în cratiță si fierbem crema până când începe să se îngroașe (aprox 5-6 minute).
La final adăugăm lichiorul limoncello si zeama de lamaie si fierbem crema la foc mic, amestecând continuu, până când obținem o consistență cremoasă ce seamana cu o budinca.
No comments:
Post a Comment