Umplutură
1kg carne tocată vita +porc
250gr orez
3 cepe
100ml ulei
O lingura cimbru măcinat
2 foi dafin
O lingură sare(după gust)
O linguriță piper(după gust)
O lingura boia
O lingura pastă de roșii
+2 verze mari
Un os afumat
100ml bulion
50ml ulei (obtional)
Mod de preparare:
Într-o crăticioară punem uleiul ,ceapa curățată și tăiată mărunt ,o călim.
Adăugăm orezul spălat, pastă de roșii , sare ,boia ,piper, cimbru. Lăsăm pe aragaz aproximativ un minut până combinăm toate ingredientele. Oprim focul ,adăugăm tocătură și amestecăm.
Pregătim frunzele pentru a umple sarmalele.(dintr-o frunza obținem între 2 și 6 sarmale ,depinde de dimensiunea frunzei, și cât de mari dorim să facem sarmale )
Din compoziția preparată anterior punem în frunze și le rulăm.
Surplusul de varză îl tăiem mărunt, jumătate se pune la baza oalei ,iar restul la final peste sarmale.
După ce am pus primul strat de varză mărunțită, așezăm osul afumat și aranjăm sarmalele.
La final se adaugă restul de varză mărunțităfoi de dafin și bulionul.
Dacă preferați se pot adăuga și 50 ML ulei.
Sarmalele se pun pe aragaz la foc mare până începe să fiarbă, apoi reducem la minim, lăsându-l așa aproximativ două 2-3 ore.(verificam sarmalele sa fie bine gătite)
No comments:
Post a Comment