JELEURI HOMEMADE


Jeleurile facute in casa au un gust placut acrisor si sunt colorate natural.
Se pot folosi diferite tipuri de suc dar si forme din silicon haioase.

                                         

Ingrediente:

Reteta clasica:
100 ml suc de fructe(eu am folosit suc de portocale proaspat stors)
1 lingura de zeama de lamaie
50 gr de zahar
12 gr gelatina (in folii)
zahar (optional pentru decor)

Mod de preparare:
Se lasa gelatina sa se hidrateze in apa rece (timp de 10 minute)
Se incalzeste sucul de fructe ales la foc mic, se adauga si zaharul apoi la final gelatina stoarsa bine.Lichidul se incalzeste bine pana ce gelatina s-a topit complet.
Atentie nu se fierbe!!!
Se toarna in forma de silicon dorita.
Se lasa la rece minim 1-2 ore , sau pana la solidificarea completa.
Acestea se consuma ca atare sau se pot da prin zahar.

Atentie: daca le dati prin zahar este ideal sa le consumati imediat ,deoarece se pot topi cu usurinta.

Reteta vegan(fara gelatina):

200 ml suc de fructe la alegere
50 ml zeama de lamaie
5 gr agar agar
20 gr de zahar

      Pentru a pregati jeleurile naturale( vegan) se pune pe foc o tigaie,se adauga sucul de fructe dorit si zaharul,si se da in clocot la foc mediu
      Se presara Agar Agar si se incorporeaza bine cu telul si se lasa inca un minut sa fiarba la foc mic.
Se toarna compozitia in formele de silicon alese
Se lasa la frigider 1 ora.

timp de pastrare:

se pastreaza intr-o caserola la frigider timp de max 1 sapt.

Info:
ce este AGAR AGAR:
     Agar agar-ul se obtine din alge marine si este o alternativa vegetala a gelatinei, ce are proprietatea de a inchega lichidele. Este numit si agar sau geloza, este un produs organic cu putere de gelifiere foarte mare, extras dintr-o serie de alge marine rosii (agarofite) din familiile Gelidiaceae (Gelidium) si Gracillariaceae (Gracilaria).
      Descoperit in jurul anului 1660 in Japonia sub numele de kanten, a fost folosit in alimentatie in locul gelatinei.

Acesta este indisolubil in apa rece .
Poftă bună!

No comments:

Post a Comment