CHEESECAKE LA CUPTOR CU VIȘINE

Ingrediente:
Pt baza:
150 gr biscuiți
70 gr unt

Pt cremă:
500 gr cremă de brânză
100 gr zahăr pudră
30 gr făină
2plicuri zahăr vanilat
2 ouă
Coaja de la o lămâie

Pt jeleu:
250 gr vișine fara sâmburi
Zeama de la jumatate de lămâie
1 plic tort gelle
4-5 linguri de zahar(dupa gust)
   

    

Mod de preparare:
     Sfărâmăm biscuiții ,adăugăm untul topit și amestecăm să se combine bine. Compoziția o punem într-o tavă cu diametrul de 20 cm ,presam cu ajutorul unui pahar . O dăm la cuptor pt aprox 15minute la 180 °C.
Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească.
       În acest timp pregătim crema
Mixăm 1-2 minute crema de brânză sa fie la temperatura camerei (eu am folosit skir,vezi foto), apoi adăugăm faina,zahărul pudră ,zahărul vanilat ,coaja de lămâie și mixăm 2 minute. La final adăugăm ouăle (pe care le-am batut separat cu o furculiță). Mixăm pentru încă 1- 2 minute. Aceasta compoziție se toarnă peste blatul de biscuiți răcit și se dă la cuptorul preîncălzit la 160°C pt 60 minute.

Jeleu:
Spălăm vișinele, le scoatem sâmburii. 
Le punem intr-o craticioara la foc mic, peste acestea adaugam zeama de la jumătate de lămâie,zahărul și plicul de tort gelle. Amestecăm cu o spatulă,când ajunge la punctul de fierbe oprim focul. Jeleul se toarnă fierbinte peste cheesecake -ul răcit.
 Poftă bună!

No comments:

Post a Comment