Pt baza:
150 gr biscuiți
70 gr unt
Pt cremă:
500 gr cremă de brânză
100 gr zahăr pudră
30 gr făină
2plicuri zahăr vanilat
2 ouă
Coaja de la o lămâie
Pt jeleu:
250 gr vișine fara sâmburi
Zeama de la jumatate de lămâie
1 plic tort gelle
Sfărâmăm biscuiții ,adăugăm untul topit și amestecăm să se combine bine. Compoziția o punem într-o tavă cu diametrul de 20 cm ,presam cu ajutorul unui pahar . O dăm la cuptor pt aprox 15minute la 180 °C.
Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească.
În acest timp pregătim crema
Mixăm 1-2 minute crema de brânză sa fie la temperatura camerei (eu am folosit skir,vezi foto), apoi adăugăm faina,zahărul pudră ,zahărul vanilat ,coaja de lămâie și mixăm 2 minute. La final adăugăm ouăle (pe care le-am batut separat cu o furculiță). Mixăm pentru încă 1- 2 minute. Aceasta compoziție se toarnă peste blatul de biscuiți răcit și se dă la cuptorul preîncălzit la 160°C pt 60 minute.
No comments:
Post a Comment