ÎNGHEȚATĂ CREMOASĂ DE VANILIE HOMEMADE


    Cea mai gustoasă înghețată este cea pregătită în casă. Această rețetă este numai bună pentru zilele calduroase de vara.

Ingrediente:
250 ml frisca naturala
200 ml lapte
4 galbenusuri
100-150 g zahar tos (dupa gust)
½ pastaie de vanilie sau esența de vanilie

Mod de preparare:


       Turnați laptele într-o crăticioară și îl aduceți până la punctul de fierbere.
Gălbenușurile , zahărul, un praf de sare și vanilia se amesteca bine.
Turnați laptele clocotit în fir subțire în compoziția de gălbenușuri, amestecând continuu cu telul.
      Transferați amestecul într-o cratiță și o puneți la foc. Amestecați cu telul și așteptați până compoziția aproape dă în clocot, dar NU o fierbeți. Luați cratița de pe foc și continuați să amestecați.
       Puneți vasul cu gălbenușuri în alt vas cu apă foarte rece și lăsați compoziția să se răcească, amestecând timp de 5 min, până cand se raceste. Apoi o acoperiți cu folie alimentară și o lăsați să se răcească complet.
        Bateți putin smântâna pt frisca(dar nu pana la final!!!)
Turnați treptat compoziția de gălbenușuri în frișcă și amestecați usor ,astfel obțineți un amestec aerat și cremos.
         Dacă aveți masina de inghetata turnat compozitia si o lasati aprox 30 de min ( sau pana cand ajunge la consistenta dorita de dumneavoastră!
dacă NU aveți masina de facut inghetata:
       Transferați înghețata moale într-un recipient, îl acoperiți cu capac și îl dați la congelator pentru aprox. 1 oră.
       După care, amestecați înghețata cu mixerul, până se omogenizează.
Dați vasul din nou la congelator pentru 1 oră și iarăși amestecați cu mixerul.
Info:
Dacă nu aveți masina de inghetata!
Pentru a obtine o inghetata cremoasa fara acele ace de gheata- procedura trebuie repetata de încă 3-4 ori, apoi lăsați înghețata la congelator pentru 4-5 ore sau cel mai bine peste noapte.

 Poftă bună!

No comments:

Post a Comment