PANCOVE FRAGEDE

Ingrediente:

500gr făina tip 000
1plic praf copt
5plicuti zahăr vanilat
50gr unt
340ml iaurt
1 ou
5 gr sare
Pt prajit: ulei
Pt decor: zahar pudră

Mod de preparare:

      Într-un vas punem făina,zahărul valinat praful de copt și sarea.Acestea se combină. Facem o adâncitură in acest mijlocul vasului unde punem oul,untul topit și iaurtul. Frământăm până la combinarea ingredientelor . Aluatul obținut se pune acoperit pt 10 minute. Aluatul se întinde pe blatul de lucru pudrat cu făină (grosime aprox 1cm). Tăiem dreptunghiuri de aprox 3-4 cm lungime (vezi foto)La mijlocul dreptunghiurilor tăiem cu lama unui cuțit, se ia capătul dreptunghiului și îl întoarcem prin aceasta gaură. Procedăm astfel până terminăm de format toate pancovele. Acestea se lasă descoperite pe blatul de lucru pt aproximativ 10minute .
       Într-o cratiță încingem uleiul. Pancovele se prăjesc la foc mediu,daca focul este prea puternic acestea nu se coc la interior ,iar daca este prea mic acestea absorb mult ulei .

      Prajitim toate pancovele până se rumenesc  ,se pun pe serverele de bucătărie apoi le presărăm cu zahăr pudră

Poftă bună!

No comments:

Post a Comment