DESERT LA PAHAR CU CREMĂ DE MASCARPONE ȘI FRUCTE DE PĂDURE

     Pentru ca este var
ă si ne dorim sa nu petrecem mult timp lângă cuptor vă propunem :
Desert cu crem
ă fină de mascarpone si fructe de pădure , acesta se pregătește in maxim 15 minute.
    Astfel ii putem rasfata pe cei dragi cu ceva dulce , ce nu necesit
ă coacere, este rapid si ușor de făcut!

     Desertul la pahar este foarte ușor de făcut, avem nevoie de 15 minute pentru prepararea acestuia ,fiind necesare puține ingrediente .Este deosebit de aromat si aspectuos.
Perfect de pregătit atunci când suntem in criza de timp.

Ingrediente:
250 ml mascarpone
250 ml smântâna pt frișcă
100 gr zahar pudra
3 oua medii
fructe de padure, zmeura sau afine ( ce doriti )
150 -200 gr biscuiti integrali sau tip digestive
50 gr unt topit
vanilie (după gust)

Mod de preparare:
      Am început prin a separa gălbenușurile de albușuri și a le așeza în 2 castroane curate. Peste gălbenușuri am pus zahărul si acestea se mixeaza timp de 4-5 minute, se poate adăuga și un pic de vanilie. Acestea devin cremoase, cresc în volum și se deschid la culoare.
      Am adăugat apoi mascarponele în 2 tranșe și cu o lingura de lemn am incorporat totul. Separat am bătut albușurile spuma si frișca bătută bine!
     Treptat se adaugă in compozitie albusul batut spuma si frisca si se omogenizează , cu grijă pentru a se mentine crema " pufoasa".
      Intr-un pahar punem un strat de biscuiti sfarmati ( in care am incorporat si untul topit) fructele la alegere , apoi crema ,iar un strat de biscuiti sfaramati , crema si la final decoram cu fructe de padure.
Sfat:
Desertul proaspăt montat trebuie sa stea la frigider pentru cel putin 3-4 ore ca să se răcească bine.
Cel mai recomandat este sa fie lăsat peste noapte .
               Poftă bună!

No comments:

Post a Comment