CHIFTELUȚE PUFOASE, REȚETĂ REINTERPRETATĂ


Ingrediente:
500 g carne tocată (mix vita si porc)
1/2 ceapă roșie
- 2 caței de usturoi (sau mai mult, eu nu le fac usturoiate tare)
-1 ou
-2 dovlecei aprox 200 g in total
1 cartof masura medie
-sare, piper, boia de ardei, cimbru
-1 legatura marar
-1 legatura patrunjel


Mod de preparare:

Ceapa, usturoiul si verdeața se toacă mărunt, sau se dau prin mixer.
         Dovleceii si cartoful se rad fin, se presară sare si apoi se lasă deoparte cam 10 minute.
Se storc de apă si se adaugă peste carne. Se mai adaugă la compozitie oul (un singur ou, pentru că altfel se-ntareste compoziția) și condimentele după gust.
Se amestecă bine compoziția de carne, cam 10 minute astfel chifteluțele vor fi moi si pufoase.
         Se rup bucăți potrivite cu mâna udă si se modelează,se dau prin faina , sau semințe susan.
Se prăjesc in ulei sau se așează in tava tapetata cu hartie de copt si se bagă la cuptor.

Pofta Buna!

No comments:

Post a Comment