100gr unt la temperatura camerei
300 ml lapte
14 gr drojdie uscata
2 plicuri zahar vanilat sau esenta de vanilie
50 gr miere de albine
2 oua
2 linguri ulei
1 lingura rasă coaja de lămâie
600 gr făină tip 000
Sare(un vârf de cuțit)
+ 100 gr unt - să ungem foaia de aluat
+ 1 ou să ungem covrigii
Sirop:
1000 ml apă
500 gr zahăr
Sucul și coaja de la o lămâie
50- 100 gr miere (pt uns deasupra)
Amestecăm laptele untul și zahărul și încălzim puțin. Adăugăm drojdia , lăsăm să acționeze câteva minute.Amestecul se toarnă peste făină și frământăm bine.
Trebuie să obținem un aluat nelipicios în caz contrar mai adăugăm puțină făină. Aluatul obținut îl ungem cu ulei și se pune la dospit (trebuie să își dubleze volumul). Se împarte în două părți egale .
În acest timp pregătim siropul. Fierbem apa,zahărul sucul și coaja de lămâie.
Scoatem de la frigider jumătate din aluat,il întindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulară cu diametrul de 20×40 cm .
După ce s-au rumenit îi scoatem din cuptor si apoi turnăm siropul rece peste ei,acesta va fi absorbit de mucenici în câteva minute .
Poftă bună si spor la gatit!
No comments:
Post a Comment