Ingrediente:
Pentru 2 blaturi10albusuri
300gr zahăr
300gr nuca măcinată
1plic zahăr vanilat
2linguri făină
1 praf de copt
Ingrediente crema :
10 gălbenușuri
180 gr zahăr
1plic zahăr vanilat
300gr unt
Ingrediente Decor
150 gr zahăr
180 gr nuca prăjită
Mod de preparare blaturi:
Într-un vas încăpător mixăm foarte bine 10 albușuri cu 300 gr zahăr +zahar vanilat. Apoi adăugăm un praf de copt și 300gr nucă măcinată și amestecăm cu o spatulă sau un tel. Această compoziție o împărțim în două părți egale. Se pune compoziția in doua tăvi de copt tapetate cu hârtie.
Se dau la cuptor (facem testul cu scobitoarea pt a verifica când acestea sunt coapte bine)
Mod de preparare cremă:
Mixăm pe bain marine gălbenușurile cu 180 gr zahăr+zahar vanilat ,până se îngroașă si isi schimba culoarea . Se ia de pe foc , lăsăm să se răcească bine.
După acesta timp, într-un vas separat mixăm untul pe care îl încorporăm în crema rece.
Aceasta compoziție se pune pe folie de aluminiu sa se răcească.
Info. Nuca se va întări foarte tare dupa caramelizare.
Ansamblare prăjitură:
Peste primul blat punem jumătate din cremă ,apoi al doilea blat și cremă rămasă.
La final punem sâmburii de nuca caramelizați și zdrobiți
Pt a decora prăjitură trebuie sa mărunțim nuca
No comments:
Post a Comment