PRĂJITURA KRANTZ


Ingrediente:

Pentru 2 blaturi
10albusuri
300gr zahăr
300gr nuca măcinată
1plic zahăr vanilat
2linguri făină
1 praf de copt

Ingrediente crema :
10 gălbenușuri
180 gr zahăr
1plic zahăr vanilat
300gr unt

Ingrediente Decor
150 gr zahăr
180 gr nuca prăjită

Mod de preparare blaturi:
       Într-un vas încăpător mixăm foarte bine 10 albușuri cu 300 gr zahăr +zahar vanilat. Apoi adăugăm un praf de copt și 300gr nucă măcinată și amestecăm cu o spatulă sau un tel. Această compoziție o împărțim în două părți egale. Se pune compoziția in doua tăvi de copt tapetate cu hârtie.
      Se dau la cuptor (facem testul cu scobitoarea pt a verifica când acestea sunt coapte bine)
    Dupa ce am copt blaturile , punem la cuptor sâmburii de nuca cât se se rumenească(vezi foto)avem grija sa nu ardem nuca. Lăsăm sâmburii la răcit ,avem nevoie de ei la decor.

Mod de preparare cremă:
     Mixăm pe bain marine gălbenușurile cu 180 gr zahăr+zahar vanilat ,până se îngroașă si isi schimba culoarea . Se ia de pe foc , lăsăm să se răcească bine.
       După acesta timp, într-un vas separat mixăm untul pe care îl încorporăm în crema rece.

Mod de preparare glazura pt decor :
    Într-o crăticioară punem 150grane zahăr la topit,amestecăm sa nu se ardă zaharul. Când acesta s-a dizolvat complet adăugăm sâmburii de nuca pe care i-am copt anterior  in cuptor. 
Aceasta compoziție se pune pe folie de aluminiu sa se răcească.

Info. Nuca se va întări foarte tare dupa caramelizare.

Ansamblare prăjitură:
     Peste primul blat punem jumătate din cremă ,apoi al doilea blat și cremă rămasă.
La final punem sâmburii de nuca caramelizați și zdrobiți
 
 Pt a decora prăjitură trebuie sa mărunțim nuca
Sfat(putem sa o mărunțim  cu ajutorul bătătorului pt șnițele)


Poftă Bună!

No comments:

Post a Comment