CIORBĂ DE PERIȘOARE CU SMÂNTÂNĂ

 Ingrediente:

Perișoare:
500g carne tocată porc (mix porc +vită)
50 g orez (aproximativ două linguri)
O lingură ulei
O ceapă mică tocată
Piper proaspăt măcinat
sare
O legătură de verdeață tăiată foarte mărunt (mărar, pătrunjel proaspăt)
O lingură cimbru uscat (mărunțit)
1 ou

Ciorba :
2-3 litri apa
2-3 costite sau oase de porc / vită (opțional)
o rădăcini de pătrunjel
2-3 morcovi
o jumatate telina medie
jumatate gulie medie
2 linguri ulei
1 ceapa mare
1 ardei gras roșu 
1 lingura rasa de cimbru uscat
piper
Sare(după gust)
aproximativ 400 gr smântână(cel putin 24% grasime)
Legume după preferinte
frunze de telina taiate marunt(aprox o lingura,obtional)
frunze de pătrunjel(cantitate dupa preferinta)

Mod de preparare:
      Curățăm zarzavaturile și le tăiem cubulețe(se pot marunti cu robotul de bucatarie), acestea se pun la călit cu putin ulei într-o oală încăpătoare. Când legumele sunt puțin moi punem peste ele costițele sau oasele , adăugând aproximativ 2-3 l apă, sarea și piperul. Fierbem aproximativ 45-50min. (Verificăm să fie fierte).In timp ce aceasta fierbe pregatim perisoarele.
        Într-un bol se amestecă toate ingredientele pentru perișoare și se frământă.(orezul trebuie sa fie uscat)
        Modelăm perișoarele cu mâinile umede.Când costițele sau oasele sunt fierte se pot adăuga perișoarele rând pe rând in ciorba
      Acestea se fierb aproximativ 10 minute la foc mediu. Când sunt fierte se ridică la suprafață.
După aprox. 10 minute punem frunzele mărunțite de tarhon,leuștean , patrunjel și smântână. Mai lăsăm pe foc 1 minut. , oprim focul și acoperim oala cu un capac.
 
info.Daca folosim oase,timpul de fierbere a acestora este mai lung. aproximativ 1 ora si jumate

Ciorba se poate servi ! 
Poftă bună!

No comments:

Post a Comment