Ingrediente:
Perișoare:500g carne tocată porc (mix porc +vită)
50 g orez (aproximativ două linguri)
O lingură ulei
O ceapă mică tocată
Piper proaspăt măcinat
O legătură de verdeață tăiată foarte mărunt (mărar, pătrunjel proaspăt)
O lingură cimbru uscat (mărunțit)
1 ou
2-3 morcovi
o jumatate telina medie
2 linguri ulei
1 ceapa mare
1 ardei gras roșu
1 lingura rasa de cimbru uscat
Sare(după gust)
aproximativ 400 gr smântână(cel putin 24% grasime)
Legume după preferinte
frunze de pătrunjel(cantitate dupa preferinta)
Într-un bol se amestecă toate ingredientele pentru perișoare și se frământă.(orezul trebuie sa fie uscat)
Modelăm perișoarele cu mâinile umede.Când costițele sau oasele sunt fierte se pot adăuga perișoarele rând pe rând in ciorba
Acestea se fierb aproximativ 10 minute la foc mediu. Când sunt fierte se ridică la suprafață.
După aprox. 10 minute punem frunzele mărunțite de tarhon,leuștean , patrunjel și smântână. Mai lăsăm pe foc 1 minut. , oprim focul și acoperim oala cu un capac.
info.Daca folosim oase,timpul de fierbere a acestora este mai lung. aproximativ 1 ora si jumate
No comments:
Post a Comment