DESERT DE CAFEA LA PAHAR



Ingrediente:

2oua
200ml frișcă
4linguri zahăr
200 grame piscoturi
Aproximativ 3-4 cești Cafea expresso
100ml lapte 
Esența de rom

Mod de preparare:
      Pregătim cafeaua(trebuie sa o facem puțin mai concentrata,aproximativ 2lingurite la o ceașcă de apă). Avem nevoie de aproximativ 3-4 cești apă(in funcție de cât de insiropate dorim sa fie pișcoturile). După ce am făcut cafeaua punem peste aceasta estenta de rom și laptele. Lăsăm să se răcească .
     Mixăm albușurile foarte tare cu un praf de sare și două linguri de zahăr, separat mixăm gălbenușurile cu 2 linguri de zahar până acestea își schimbă culoarea și consistența.
    Într-un vas încăpător batem frișca. La final adăugăm peste aceasta gălbenușurile și albușurile bătute amestecând cu o spatulă.
    În paharele pregătite pentru desert așezăm pe straturi(2-3 straturi) pișcoturile foarte bine însiropate și cremă.
Se pune la frigider pt câteva ore. La servire se pudrează cu cafea.
Sfat.dacă dorim să facem acest desert sub forma de prăjitură putem dubla toate cantitățile (vezi foto) și așezăm 200gr pișcoturi insiropate bine (câteva secunde scufundate in cafea )jumătate din cremă,peste aceasta pudrăm cafea,apoi următorul strat de piscuri insiropate și la final crema rămasă.
Dăm la rece pentru cel puțin 5 ore(de preferat peste noapte)
La momentul servirii, se pudrează cu cacao amară deasupra.


Poftă Bună!

No comments:

Post a Comment