100gr unt la temperatura camerei
300 ml lapte
15 gr drojdie uscata
4 plicuri zahar vanilat
60 gr miere de albine
2 oua
2 linguri ulei
1 lingura rasă coaja de lămâie
600 gr făină tip 000
Sare(un vârf de cuțit)
+ 140 gr unt - să ungem foaia de aluat
+ 2 oua să ungem covrigii
Sirop:
1000 ml apă
500 gr zahăr
Sucul și coaja de la o lămâie
50ml rom
Amestecăm laptele untul și zahărul și încălzim puțin. Adăugăm drojdia , lăsăm să acționeze câteva minute.Amestecul se toarnă peste făină și frământăm bine.
Trebuie să obținem un aluat nelipicios în caz contrar mai adăugăm puțină făină. Aluatul obținut îl ungem cu ulei și se pune la dospit (trebuie să își dubleze volumul). Se împarte în două părți egale .
În acest timp pregătim siropul. Fierbem apa,zahărul sucul și coaja de lămâie pana cand acesta scade1/4 din compozitie. Se oprește focul și adăugăm esenta+rom alcool(optional). Acesta se lasă la răcit.
Scoatem de la frigider jumătate din aluat,il întindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulară cu diametrul de 20×40 cm .
După ce s-au rumenit îi scoatem din cuptor si ii lasam 10 minute să se răcească, apoi turnăm sirop peste ei,acesta va fi absorbit de covrigi în câteva minute după care se pot servi.
No comments:
Post a Comment