PORTOCALE UMPLUTE CU JELEU SI KIWI


Ingrediente:

Gelatina
portocale
Kiwi
Zahăr
200 ml suc de fructe(eu am folosit suc de portocale proaspat stors+ suc din comert)
1 lingura de zeama de lămâie
2 linguri (rase) de zahar 
1 plic gelatina tort gelee
zahar (optional pentru decor)
Mod de preparare:
  
Tăiem kiwi in forma dorita (se pot tăia cubulețe sau ca in imagine.
Spălăm foarte bine portocalele. Le tăiem în jumătate și le curățăm de miez. Stoarcem sucul acestora(putem înlocui cu orice alt fruct).
     Intr-o  craticioara punem gelatina si zaharul ,treptat adaugam  sucul de portocale ,amestecând contnuu cu telul,pt omogenizarea perfecta. Amestecul obtinut se fpune la fiert pt 1 minut. 
Jeleul obținut se toarnă în cojile de portocale peste bucățelele de kiwi și  lăsăm la rece până acesta este întărit bine. Portocalele se taie felii si se servesc.
info. Se pot pune orice alte fructe la alegere,in cantitate mai multa. In acest caz avem nevoie de mai putin jeleu.
Poftă bună!


No comments:

Post a Comment