Ingrediente:
500 g făină tip 000
1 plic zahăr vanilat sau esență de vanilie
coaja rasă de la o lămâie
1 plic drojdie uscată
200 ml lapte călduț
50 g unt moale (cam o lingură cu varf)/ sau 50 ml ulei
2 oua
1 praf de sare
+ulei pentru prajit
Pt ornat:( opțional pt glazura)
ciocolată amăruie
frișca lichidă
bombonele colorate
zahăr pudră
Mod de preparare:
Se combină cu o lingura de lemn , apoi adăugăm ouale bătute, coaja rasă de lămaie ,untul la temperatura camerei si laptele călduț.
Se omogenizează toate ingredientele, apoi frământăm aluatul până obținem un aluat nelipicios. Vasul se acoperă cu un prosop de bucătărie si se lasă la dospit pentru o ora, în acest timp își dublează volumul.
Când aluatul este dospit putem modela gogoșile.
Întindem o foaie de aprox 1 cm grosime.
Se lasă gogoșile sa crească pe masa pentru 15 -20 minute, acoperite cu un prosop de bucătărie.
Se adaugă gogoșile treptat in baia de ulei încins ,ajutandu-te cu hartia de copt pe care au stat la dospit! ( Pentru a nu le strica forma)
No comments:
Post a Comment