TORT PENTRU REVELION



                 Tortul cu fructe de padure si crema fina de mascarpone este o rețetă minunata pentru orice ocazie speciala, mai ales pentru masa festiva de Revelion.
Ingrediente:

pentru blat:
vezi reteta aici:

Crema:
500 ml smântână pt frișcă
500 g mascarpone
200 gr zahar pudra
400 gr fructe de padure
10 gr gelatina(in folii)
esență de vanilie
pendru decor: frișcă 


Mod de preparare:

       Mascarpone ,zahărul și vanilia se omogenizează foarte bine.
Se pune gelatina la înmuiat în 100 ml apă rece pentru 10 minute. 
      Într-un vas se bate frișca și se încorporează ușor în crema de brânză cu ajutorul unei spatule, amestecând ușor de jos în sus. La final se adaugă gelatină peste crema obținută (foile de gelatină hidratate se topesc cu câteva linguri de apă la foc mic, atenție nu se fierb!)
Se mixează fructele de pădure în blender până devin o pastă apoi se adaugă peste blat .
     Peste pandispan se toarnă crema ,alternând cu sosul de fructe si se nivelează cât mai perfect.
     Tortul se lasă la frigider pentru minim 3 ore.

    Pofta buna!

No comments:

Post a Comment