Pentru foi:
80 g zahăr
20 ml lapte
100 ml ulei
2 linguri miere
2 linguri griș
2 linguri făina
2 linguri cacao
1/2 praf de copt
1plic zahăr vanilat
4 ouă
Pentru crema:
400 ml frișca lichidă
350gr lapte condensat dulce
150ml lapte
1plic gelatina
1 plic zahăr vanilat
Batem albușurile spumă , după care le combinăm cu amestecul obținut anterior.
Întreaga compoziție se împarte în două părți egale ,se fac doua foi.
Cremă:
Laptele condensat se omogenizează cu 50 ml lapte.
Hidratăm gelatina cu două linguri de apă, apoi adăugăm 100 ml lapte și o punem la foc mic(nu o fierbem)
O lăsăm puțin să se răcească după care o turnăm peste laptele condensat. Punem un plic de zahăr vanilat.
Info.
În primul rând trebuie să facem crema deoarece aceasta se întărește mai greu, timp în care crema este la frigider ne ocupăm de blaturi.
No comments:
Post a Comment