KINDER "FELIE DE LAPTE"

 

Ingrediente:

Pentru foi:
80 g zahăr
20 ml lapte
100 ml ulei
2 linguri miere
2 linguri griș
2 linguri făina
2 linguri cacao
1/2 praf de copt
1plic zahăr vanilat
4 ouă

Pentru crema:
400 ml frișca lichidă
350gr lapte condensat dulce
150ml lapte
1plic gelatina
1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare :
Blat:
  Gălbenușurile le mixăm bine cu zahărul,mierea și zahărul vanilat. Separat amestecăm faina,praful de copt, grișul și cacao , apoi le încorporăm în gălbenușuri. Treptat adăugăm laptele și uleiul.
Batem albușurile spumă , după care le combinăm cu amestecul obținut anterior.
Întreaga compoziție se împarte în două părți egale ,se fac doua foi.

Cremă:

Laptele condensat se omogenizează cu 50 ml lapte.
Hidratăm gelatina cu două linguri de apă, apoi adăugăm 100 ml lapte și o punem la foc mic(nu o fierbem)
O lăsăm puțin să se răcească după care o turnăm peste laptele condensat. Punem un plic de zahăr vanilat.
    Batem frișca foarte bine, apoi punem compoziția cu laptele condensat. Cu o spatulă le încorporăm bine și dăm la frigider amestecând din când în când până se întărește. Când aceasta are o textură potrivită (sa fie suficient de solidă) o punem pe blat.

Atenție! gelatina nu se fierbe!
Info.
În primul rând trebuie să facem crema deoarece aceasta se întărește mai greu, timp în care crema este la frigider ne ocupăm de blaturi.

 


Pofta buna!



No comments:

Post a Comment