PRAJITURA CU CREMA DE CAFEA

 

Ingrediente:
Blat
8 ouă
150 ml lapte
100 ml ulei 
100 g unt 
70 g de griș
50 g de cacao
250 g zahăr
120 g făină
un praf de sare
un plic de praf de copt

Crema
300 ml smântână pentru frișcă
300 grame ciocolată 
o linguriță cafea instant (ness)
30 grame unt

Sirop
300 ml apă
un pliculeț 3 în 1
4 linguri de zahar


Mod de preparare :
blat
Separăm gălbenușurile de albușuri. 
     Întru-un bol punem gălbenușurile peste care adăugăm 125gr zahăr si praful de sare. Mixăm bine până devine o cremă deschisă la culoare și densă, apoi adăugăm incet uleiul, untul topit, in tot acest timp se mixează la viteza redusă, până la omogenizarea ingredientelor.
     Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și cacao, apoi grisul si le cominam . La final se toarnă laptele și se mixează la viteză mică.
      Albușurile se bat spumă tare, se adaugă restul de (125gr) până se obține o bezea.
O treime din bezea se amestecă cu compoziția de gălbenușuri, apoi turnăm restul compoziție peste bezea până se încorporează bine amestecând ușor cu o spatulă ușor de jos in sus, pentru a obține o compoziție aerată.
      Aceasta se împarte în două părți egale se pun le în tăvi separate tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptorul preîncălzit 175 °C ,pt aproximativ 12-14 minute. Blaturile obținute se lasă la răcit.

Crema
      Se incalzeste smântână pentru frișcă (sa nu fierba)  turnăm peste ciocolata , tăiată bucățele mici. Adaugam nessul și untul , lăsăm să se topească ciocolata. in cazul in care  rămân bucățele mici netopite, punem vasul la bain-marie,apoi lasam la racit.
Cand aceasta este rece se mixeaza pana se obtine o crema aerata.

Sirop
preparam cafeaua si se lasa la racit

        Pe tava de servire regatim primul blat,il insiropam cu jumatate din sirop,punem jumatate din crema,urmatorul blat,restul de sirop si la final crema ramasa.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment