TORT FANTA

 Ingrediente:

Se fac doua blaturi. Cantitatea de mai jos este pentru un blat. 

Facem două blaturi identice.

Blat :
5 ouă
150 gr făină
150 gr zahăr
50ml ulei
50gr cacao
Coaja raza de portocala
O fiolă esență portocala
1 praf de copt
1 praf de sare

Suc portocale(pt însiropat)

Cremă:
750 gr mascarpone
450 gr brânză dulce de vaci
150gr unt 
230gr zahăr pudră 
O fiolă esență portocale 

Jeleu:
500ml suc de portocale
50 gr praf de budinca de  vanilie


Mod de preparare:

blat:

      Într-un bol punem albușurile cu praful de sare,mixăm până își dublează volumul . Adăugăm zahărul mixând pentru 5 minute apoi reducem viteza ,punem treptat gălbenușurile,uleiul,coaja de portocală,esența. Când acestea s-au omogenizat bine,oprim robotul de bucătărie.
    La final se adaugă făina,cacao ,praful de copt(toate ingredientele uscate) . Combinăm toate ingredientele cu ajutorul unei spatule.
     Această compoziție se toarnă în tavă. O dăm la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute la 170°C
*Info: am făcut două blaturi în tavă cu diametrul 39×28

crema:
Mixăm untul cu zahărul pudră până devine cremă.
Adăugăm brânza de vaci mascarpone esența de portocale mixând  până se omogenizează.

jeleu:
Dizolvăm budinca în 200 ML suc.
Punem pe foc mediu  300 ML suc, omogenizăm  până ajunge la punctul de fierbere, apoi adăugăm compoziția de budincă pregătita anterior.
Fierbem, amestecând continuu până obținem consistența unei budinci.
(Procedăm la fel ca la prepararea unei budinci cu lapte.)
Jeleul obținut se lasă să se răcească.

Asamblare:
Avem nevoie de o tavă cu pereți detașabili.
La bază punem primul blat, apoi jumătate din cremă, al doilea blat, restul de cremă și la final turnăm jeleul rece(acestea se întărește de tort)

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment