Ingrediente:
Se fac doua blaturi. Cantitatea de mai jos este pentru un blat.
Facem două blaturi identice.
Blat :5 ouă
150 gr făină
150 gr zahăr
50ml ulei
50gr cacao
Coaja raza de portocala
O fiolă esență portocala
1 praf de copt
1 praf de sare
Mod de preparare:
blat:
Într-un bol punem albușurile cu praful de sare,mixăm până își dublează volumul . Adăugăm zahărul mixând pentru 5 minute apoi reducem viteza ,punem treptat gălbenușurile,uleiul,coaja de portocală,esența. Când acestea s-au omogenizat bine,oprim robotul de bucătărie.La final se adaugă făina,cacao ,praful de copt(toate ingredientele uscate) . Combinăm toate ingredientele cu ajutorul unei spatule.
Această compoziție se toarnă în tavă. O dăm la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute la 170°C
*Info: am făcut două blaturi în tavă cu diametrul 39×28
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment