DULCEAȚA DE COACĂZE

                                            


Ingrediente:

2kg coacăze proaspete
1kg zahăr
o pastila aspirină (acid acetil salicilic) opțional

Mod de preparare:

        Se pregătesc borcanele bine spălate și uscate.
Se spală fructele ,se pun într-o oală incapatoare , le strivim și punem sa fierba la foc mediu. Amestecăm continuu aproximativ 40minute după care luam cu o lingura și verificam cât este de înghegată dulceață 
(sa nu fie prea lichida).


       Dacă este suficient de legată punem aspirina sfărmată și zahărul ,mai lăsăm să fiarbă 4minute și oprim focul.
    Dulceața fierbinte o punem in borcane , le închidem foarte bine și le acoperim cu o pătură să stea la căldură până următoarea zi. Apoi le așezăm la locul de depozitare.

                                           
Info:Aspirina (acid acetil salicilic) este folosită drept conservant alimentar.Ea împiedică fermentarea murăturilor și dulceței o perioadă bună de timp.

Spor la gătit şi Poftă Bună!


No comments:

Post a Comment