Va prezentam o idee de cadou dulce homemade ideal pentru iubitorii de ciocolata!
Ingrediente:250 ml smântână lichidă pentru frișcă
150 g ciocolată amăruie (72%)
100 g gianduiotti
100 gr de alune (maruntite)
2 linguri de rom/coniac/esență de rom (opțional)
Cocos sau cacao pentru decor
Mod de preparare:
Tăiați ciocolata în bucățele mărunte. Gustul depinde foarte mult de calitatea ciocolatei, deci aveți grijă să alegeți o ciocolată bună și nu foarte amăruie.
Puneți bucățelele într-un bol termorezistent.
Smântâna lichidă se pune la încălzit la foc mic sau mediu. Când aproape începe să fiarbă, se ia de pe foc și se varsă peste bolul cu ciocolată. Așteptați cateva minute și apoi cu o spatulă sau lingură de lemn, amestecați ușor până ciocolata se topește complet.
Adăugați cele 2 linguri de rom,alunele mărunțite amestecați și lăsați ciocolata să se răcească la temperatura camerei. Bolul se acoperă cu o folie de plastic și se pune în frigider pentru câteva ore (minim 3 ore) sau chiar peste noapte până se întărește . Cu palmele și cu ajutorul unei lingurițe sau cupe mici de înghețată, se formează biluțe de ciocolată.
Rulați pralinele prin cacao sau cocos.
Ricetta in collaborazione con :
Praline al cioccolato handmade!
Ingredienti:
250 ml di panna liquida freschissima
150 g di cioccolato fondente (ho usato con 72 %)
100 g di gianduiotti
100 g di nocciole tostate
un cucchiaio di Rum
cacao amaro in polvere
Fiocchi di cocco
Aroma rum(4-5 gocce)
Come preparare:
Portare la panna ad ebollizione.
Nel frattempo tritare i due tipi di cioccolato e appena la panna arriva ad ebollizione toglierla dal fuoco e versare il cioccolato; mescolare fino a quando si sarà sciolto quindi aggiungere il liquore.
Trasferire la ganache in una terrina e nel frattempo tritare grossolanamente le nocciole.
Aggiungerle al composto, mescolare e mettere in frigo per qualche ora.
Non appena il composto si sarà rassodato riprenderlo dal frigo e ricavarne delle piccole palline; passarle nel cacao amaro o fiocchi di cocco.
Buon Appetito!
No comments:
Post a Comment