Papanașii sunt ușor de preparat, extrem de gustosi si apreciati de majoritatea oamenilor.
1kg brânză de vaci (seacă /uscată,recomand branza din imagine)
2ouă
200gr gris
200gr zahăr
1 lămâie
20gr bicarbonat de sodiu
400gr făină
Pt decor:
smântână
dulceață
iaurt de fructe(opțional)
Mod de preparare:
Într-un vas încăpător punem brânza (de preferat brânză preparată în casă , deoarece este nu așa cremoasa ca branza din comert ) adăugăm ouăle,zahărul,grisul , bicarbonatul pe care îl stingem în zeama de la o lămâie și amestecăm cu o lingură. La sfârșit adăugăm făină si framantam(daca branza nu este suficient de seaca se obtine un aluat moale putin lipicios)
Papanașii ii modelăm pe blatul de lucru pudrat cu făină pentru a nu se lipi.
După ce i-am format, îi prăjim in baie de ulei încins , la foc mic spre mediu , pt a se coace bine în interior.
PapanașIi prăjiți, îi lăsăm aproximativ 1 minut să se răcească pe servetele de bucatarie,apoi punem smântână și dulceață după preferință.
Nu se folosește mai multă făină ca în rețetă.
No comments:
Post a Comment