PAPANAȘI PUFOȘI CU DULCEAȚĂ ȘI SMÂNTÂNĂ


     Papanașii  sunt ușor de preparat, extrem de gustosi si apreciati de majoritatea oamenilor.

Ingrediente:


1kg brânză de vaci (seacă /uscată,recomand branza din imagine)
2ouă
200gr gris
200gr zahăr
1 lămâie
20gr bicarbonat de sodiu
400gr făină

Pt decor:
smântână
dulceață
iaurt de fructe(opțional)




Mod de preparare:

      

  


      Într-un vas încăpător punem brânza (de preferat brânză preparată în casă , deoarece este nu așa cremoasa ca branza din comert ) adăugăm ouăle,zahărul,grisul , bicarbonatul pe care îl stingem în zeama de la o lămâie și amestecăm cu o lingură. La sfârșit adăugăm făină si framantam(daca branza nu este suficient de seaca se obtine un aluat moale putin lipicios)
     Papanașii ii modelăm pe blatul de lucru pudrat cu făină pentru a nu se lipi.
După ce i-am format, îi prăjim in baie de ulei încins , la foc mic spre mediu , pt a se coace bine în interior.
      PapanașIi prăjiți, îi lăsăm aproximativ 1 minut să se răcească pe servetele de bucatarie,apoi punem smântână și dulceață după preferință.
Am obtinut aproximativ 15-17  papanasi.

Info: Este foarte important ca brânza să fie grasă și foarte bine scursă de zer. Dacă brânza este apă apătoasă, aluatul va necesita mai multă făină,acesta fiind un dezavantaj, papanașii nu vor mai ieși așa pufoși.
Nu se folosește mai multă făină ca în rețetă.
 Daca aluatul este foarte lipicios punem mai multa faina la modelarea lor.(daca avem o branza buna,seaca nu avem aceasta problema) 



        Poftă bună!

No comments:

Post a Comment