CIORBĂ DE PERIȘOARE


Ingrediente:

Perișoare:
500g carne tocată porc (mix porc +vită)
50 g orez (aproximativ două linguri)
O lingură ulei
O ceapă mică tocată
Piper proaspăt măcinat, sare
O legătură de verdeață tăiată foarte mărunt (mărar, pătrunjel proaspăt)
O lingură cimbru uscat (mărunțit)
1 ou

Ciorba :
2-3 costite sau oase de porc / vită (opțional)
1-2 rădăcini de pătrunjel
2-3 morcovi
o felie rădăcină de țelină
2 linguri ulei
1 ceapa mare
1/2 ardei gras roșu sau gogoșar
500 ml bulion de casă sau pastă de roșii la cutie.
1 lingura rasa de cimbru uscat
Sare(după gust)
Smântână (opțional)
Legume după gustul propriu
O mână de verdeață (frunze de pătrunjel, frunze mărunțite de leuștean)

Mod de preparare:

       Curățăm zarzavaturile și le tăiem cubulețe, acestea se pun la călit într-o oală încăpătoare. Când legumele sunt puțin moi punem peste ele costițele sau oasele , adăugând aproximativ 3,5 l apă, sarea și piperul. Fierbem aproximativ 45-50min. (Verificăm să fie fierte)
In ultimele minute de fierbere adăugăm borșul ,bulionul și leușteanul/pătrunjelul
Timp în care se fierbe ciorba , pregătim perișoarele.
        Într-un bol se amestecă toate ingredientele pentru perișoare și se frământă.(orezul trebuie sa fie uscat)
        Modelăm perișoarele cu mâinile umede.Când costițele sau oasele sunt fierte se pot adăuga perișoarele rând pe rând in ciorba
      Acestea se fierb aproximativ 10 minute la foc mediu. Când sunt fierte se ridică la suprafață.
După aprox. 10 minute , oprim focul și acoperim oala cu un capac.
       La final se poate pune optional și smântână.
info.Daca folosim oase,timpul de fierbere a acestora este mai lung. aproximativ 1 ora si jumate

Poftă bună!

Ricetta in collaborazione con : 

Ingredienti:

Chiodo di garofano persiano:
500g di carne di maiale macinata (miscela di carne di maiale +manzo)
50 g di riso (circa due cucchiai)
1 cucchiaio di olio
Una piccola cipolla tritata
Pepe macinato fresco, sale
Una Chung verde molto finemente tagliata (aneto, prezzemolo fresco)
1 cucchiaio di timo secco (tritato)
1 uovo

minestra :
2-3 costole o ossa di maiale/manzo (facoltativo)
1-2 radici di prezzemolo
2-3 carote
una fetta di sedano
2 cucchiai di olio
1 cipolla grande
1/2 peperone rosso o gogosar
500 ml di pasta di pomodoro o di fronte fatti in casa per scatola.
1 cucchiaio di timo essiccato razza
Sale (a piacere)
Crema (facoltativa)
Verdure a proprio gusto
Una manciata di erbe (foglie di prezzemolo, foglie di leucano tritate)

Procedimento:

Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment