2 kg de zahar
2 lamai
1 baton scorțișoară
1 sau 2 plicuri de zahar vanilat ( optional
Mod de preparare:
Se spală prunele, se îndepărtează sâmburii și se pun într-o cratiță potrivita pentru gemuri. Una mai înaltă, ar fi perfectă!
Se presară cu zahăr, se amestecă și se lasă deoparte cel puțin 4-5 ore ca să aibă timp fructele să își lase zeama.
Se adaugă sucul de lămâie, zahărul vanilat și batonul de scorțișoară,
Se pune cratița pe aragaz, la foc mediu și lasă să fiarbă. Îndepărtați mereu spuma care se formează deasupra .
Ca să verificați consistența, puneți o linguriță de gem pe o farfurioară și băgați-o la frigider Dacă vă place cât e de inchegat după ce s-a răcit, puteți opri focul!
Pentru un gem fluid, numai bun de întins pe pâine, fierberea ar trebui să dureze cam 30 de minute. Pentru un gem bine legat, fierberea ar trebui să dureze cam 60 de minute.
2 kg di zucchero
2 limoni
1 bastoncino di cannella
1 o 2 buste di zucchero vanigliato ( facoltativo
No comments:
Post a Comment