GEM DE PRUNE

Ingrediente:
5 kg de prune
2 kg de zahar
2 lamai
1 baton scorțișoară
1 sau 2 plicuri de zahar vanilat ( optional

Mod de preparare:
           Se spală prunele, se îndepărtează sâmburii și se pun într-o cratiță potrivita pentru gemuri. Una mai înaltă, ar fi perfectă!
         Se presară cu zahăr, se amestecă și se lasă deoparte cel puțin 4-5 ore ca să aibă timp fructele să își lase zeama.
Se adaugă sucul de lămâie, zahărul vanilat și batonul de scorțișoară,
           Se pune cratița pe aragaz, la foc mediu și lasă să fiarbă. Îndepărtați mereu spuma care se formează deasupra .
          Amestecați din când în când cu o lingură curată de lemn până simțiți că gemul a început să se îngroașe .
          Ca să verificați consistența, puneți o linguriță de gem pe o farfurioară și băgați-o la frigider Dacă vă place cât e de inchegat după ce s-a răcit, puteți opri focul!
          Turnați gemul fierbinte,in borcanele pregatite .
 Strângeți bine capacele și întoarceți borcanele cu capacul în jos pentru a crea vacuum. După  aprox 30 minute întoarceți borcanele în poziția normală, acoperiți-le cu o pătură și lăsați-le să se răcească .
Info:
        Pentru un gem fluid, numai bun de întins pe pâine, fierberea ar trebui să dureze cam 30 de minute. Pentru un gem bine legat, fierberea ar trebui să dureze cam 60 de minute.
                                               
Spor la gătit şi Poftă Bună!

Ricetta in collaborazione con : 

Ingredienti:
5 kg di prugne
2 kg di zucchero
2 limoni
1 bastoncino di cannella
1 o 2 buste di zucchero vanigliato ( facoltativo

Procedimento:

Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment