Cea mai buna ciocolata calda o poți prepara chiar tu,foarte simplu acasă!Este o perfecta pentru serile reci de toamna !
100 gr de ciocolata amara(72%)
40 gr de zahar brun
20 gr de cacao praf
25 gr de amidon de porumb
2-3 picaturi esență rom
un praf de sare
doza prezentata pentru 2 portii
optional arome: scorțișoară,nucșoară,coaja rasa de portocale ,etc....
Laptele se pune la fiert cu zaharul , amidonul si cacao se dau prin sita si se adaugă treptat ,amestecand cu un tel,pentru a se evita formarea de cocoloase!
Se adauga si ciocolata topita la bain maire!
La final se adauga aromele dorite!si frisa pentru decor!
Ideal este sa puneti si un praf de sare! Aceasta ii va accentua gustul ciocolatei!
info:
Laptele de preferat, cel integral, rezultatul va fi o ciocolata cremoasa si consistente
variante inlocuitor zahar alb: miere, sirop de aratar,sau zahar brun
daca doresti sa adaugi alcool(rom ,coniac,amaretto,atentie sa il adaugi la final,deoarece se va evapora din cauza caldurii,si isi va pierde taria!
Ciocolata se topeste mereu la bain marie! folositi o ciocolata de buna calitate, va influenta foarte mult rezultatul final
Poftă bună!
Perfetta per una merenda confortante nelle fredde giornate d’inverno.
100 Gr cioccolato fondente (72%)
40 Gr zucchero di canna
20 gr Cacao amaro in polvere
25 Gr amido di mais
2-3 gocce rum
(Dosi per 2 tazze)
Aggiungete a filo il latte , mescolando fino ad ottenere un composto privo di grumi e bello denso.
Versate il cioccolato fuso !
Fate cuocere a fuoco basso mescolando continuamente fino a che non otterrete una consistenza cremosa e densa.
L’ho servita con panna montata.
No comments:
Post a Comment