TARTA CU FRUCTE




Ingrediente:

Blatul tip pandișpan:

4 ouă
4 linguri zahăr
4 linguri de ulei
2 linguri de lapte
8 linguri de faină cernută
1/2 pliculeț de praf de copt

Crema:


*Varianta 1

500 ml lapte
1 plic budincă de vanilie
50 gr unt
Esența de vanilie opțional după  gustul personal

*Varianta 2:

400 ml lapte

3 gălbenușuri
110 gr zahăr
40 gr amidon/sau făină
Esența de vanilie după gust

Pentru finisare:

1 plic tort gelee (roşu sau incolor )
2 linguri rase de zahăr
250 ml apă(sau zeamă de compot)
Fricșa pentru decorare la final

Mod de preparare:
       Sepăram în 2 castroane albuşurile de gălbenuşuri ,apoi se bat foarte bine albuşurile cu un praf de sare.

      Separat se mixează bine gălbenuşul cu restul ingredientelor apoi se adaugă treptat făina în care s-a încorporat praful de copt,iar la urma albuşul bătut spumă.
     Într-o tavă tapetată cu făină se pune blatul, se nivelează şi îl dăm la cuptor(încalzit bine in prealabil), pentru aprox. 25 de min .se coace la foc mediu (depinde de cuptorul fiecăruia).
        Blatul obținut se lasă la racit pe un grilaj, apoi se pregateşte crema de vanilie și se ornează după preferință !
        Se adauga gelatina peste fructe!
Sfat :
     Pentru a obṭine un blat perfect însiropat se poate utiliza siropul de la compotul de ananas ( se folosesc câteva linguri la baza tortului)!
Pentru decor se poate orna cu frişcă.
      Este recomandat să se servească după ce a stat în prealabil câteva ore la rece!
 
Poftă bună!

Ricetta in collaborazione con : 

Ingredienti:
Piano del tavolo Pandispan:
4 uova
4 cucchiai di zucchero
4 cucchiai di olio
2 cucchiai di latte
8 cucchiai di farina setacciata
1/2 bustina di lievito in polvere

Crema:

*variante 1
500 ml di latte
1 busta budino alla vaniglia
50 g di burro
Estratto di vaniglia opzionale per il vostro gusto personale

*variante 2:
400 ml di latte
3 tuorli d'uovo
110 g di zucchero
40 g amido/o farina
Estratto di vaniglia a piacere

Per la finitura:
1x busta torta gel (rosso o incolore)
2 cucchiai di zucchero grattugiato
250 ml di acqua (o succo compoico)
Fricsa per la decorazione alla fine.

Procedimento:

Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment