FRIPTURA DE PORC LA CUPTOR




        Friptură de porc la cuptor este un fel principal de mâncare ,potrivit pentru masa în familie, sau chiar pentru o masă festivă!
        Este ușor de preparat,iar dacă se respectă câțiva pași esențiali se va obține o friptură fragedă !

Ingrediente:

500-600 gr carne de porc
4-5 linguri de ulei
1 linguriță de piper proaspăt măcinat
1 linguriță de boia
1 linguriță de cimbru
3 căței de usturoi tăiați feliuțe
opțional o lingură de pastă de tomate
sare după gust
200ml vin alb

Timp de preparare:


aproximativ 1h.30min. la 190°C (Depinde de cuptorul fiecăruia)


Mod de preparare:

     Carnea se taie în felii nu foarte groase(aproximativ 5-6 cm)pt a se pătrunde mai repede în interior
    Carnea astfel tăiată se lasă la marinat  cu puțin ulei,usturoiul tăiat feliuțe,sare,piper proaspăt măcinat,puțină boia(după gust)
    Carnea se lasă la marinat 3-4 ore că să ia aromele,usturoiul nu se pune în tavă de cuptor,se lasă doar cât stă la marinat.
Cuptorul se preaincalzeste la 190°C(temperatura medie)
    Dacă este cazul carnea se bate puțin cu un ciocan de șnițele
    Carnea se asezonează cu amestecul de condimente,sare și piper
    Feliile de carne se așează într-o tavă încăpătoare
    Adăugați  vinul în tavă
    Acoperiți tavă cu o folie de aluminiu și introduceți-o în cuptor
    Folia de aluminiu se ia jos când friptura este aproape gata,pt a se face crustă 
Dacă este cazul se mai adaugă aproximativ o cană de apă să nu fie prea uscată carnea. 
( Aproximativ ultimele 10 minute se coace fără folie de aluminiu)
     Friptura astfel obținută se servește alături de o garnitură dorită împreună cu sosul obținut în tavă. Dacă sosul a scăzut prea mult se mai adaugă 100 ml vin la finalul preparării.


Poftă bună!







No comments:

Post a Comment