Friptură de porc la cuptor este un fel principal de mâncare ,potrivit pentru masa în familie, sau chiar pentru o masă festivă!
Este ușor de preparat,iar dacă se respectă câțiva pași esențiali se va obține o friptură fragedă !
Ingrediente:
500-600 gr carne de porc
4-5 linguri de ulei
1 linguriță de piper proaspăt măcinat
1 linguriță de boia
1 linguriță de cimbru
3 căței de usturoi tăiați feliuțe
opțional o lingură de pastă de tomate
sare după gust
200ml vin alb
Timp de preparare:
aproximativ 1h.30min. la 190°C (Depinde de cuptorul fiecăruia)
Mod de preparare:
Carnea se taie în felii nu foarte groase(aproximativ 5-6 cm)pt a se pătrunde mai repede în interior
Carnea astfel tăiată se lasă la marinat cu puțin ulei,usturoiul tăiat feliuțe,sare,piper proaspăt măcinat,puțină boia(după gust)
Carnea se lasă la marinat 3-4 ore că să ia aromele,usturoiul nu se pune în tavă de cuptor,se lasă doar cât stă la marinat.
Cuptorul se preaincalzeste la 190°C(temperatura medie)
Dacă este cazul carnea se bate puțin cu un ciocan de șnițele
Carnea se asezonează cu amestecul de condimente,sare și piper
Feliile de carne se așează într-o tavă încăpătoare
Adăugați vinul în tavă
Acoperiți tavă cu o folie de aluminiu și introduceți-o în cuptor
Folia de aluminiu se ia jos când friptura este aproape gata,pt a se face crustă
Dacă este cazul se mai adaugă aproximativ o cană de apă să nu fie prea uscată carnea.
( Aproximativ ultimele 10 minute se coace fără folie de aluminiu)
Friptura astfel obținută se servește alături de o garnitură dorită împreună cu sosul obținut în tavă. Dacă sosul a scăzut prea mult se mai adaugă 100 ml vin la finalul preparării.
No comments:
Post a Comment