Ingrediente:
700-800 g roșii în bulion
400 g ton (aprox 2-3 cutii de ton în fucție de gramajul acestora
pătrunjel
busuioc
ceapă sau usturoi( după preferință)
sare și piper după gust
ulei de măsline(aprox 2 lingurițe pentru sos)
Atenție!: ingredientele pot varia în funcție de câte porții doriți să realizați
Mod de preparare:
Pregătim sosul, în care călim usturoiul mărunțit sau ceapă( în funcție de gustul propriu) în puțin ulei de măsline.
Peste usturoi( sau ceapă ) adăugăm bulionul sau roșiile tăiate cubulețe, presăram puțin piper proaspăt măcinat și sare după gust, apoi lăsăm la fiert. Când a început să scadă sosul, adăugăm și tonul mărunțit și puțin pătrunjel proaspăt , dăm focul mic și mai lăsăm cam 10 minute.
Separat fierbem pastele în funcție de timpul prevăzut pe ambalaj.
Pastele le scurgem de apă, apoi le punem peste sosul cald. Amestecăm bine, iar deasupra punem busuioc proaspăt!
Info:
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment