PASTE FUSILLI CU TON SI SOS DE ROSII

                                     


                                                

                Această rețetă este rapidă și simplă! Este perfectă pentru orice moment al zilei! Pastele cu ton reprezintă alegerea perfectă atunci când nu ai mult timp la dispoziție, dar totuși vrei să te bucuri de un preparat gustos! 

                                 

Ingrediente:


400-500 g paste fusilli
700-800 g roșii în bulion
400 g ton (aprox 2-3 cutii de ton în fucție de gramajul acestora
pătrunjel
busuioc
ceapă sau usturoi( după preferință)
sare și piper după gust
ulei de măsline(aprox 2 lingurițe pentru sos)

Atenție!: ingredientele pot varia în funcție de câte porții doriți să realizați






Mod de preparare:

       Pregătim sosul, în care călim usturoiul mărunțit sau ceapă( în funcție de gustul propriu) în puțin ulei de măsline.

       Peste usturoi( sau ceapă ) adăugăm bulionul sau roșiile tăiate cubulețe, presăram puțin piper proaspăt măcinat și sare după gust, apoi lăsăm la fiert. Când a început să scadă sosul, adăugăm și tonul mărunțit și puțin pătrunjel proaspăt , dăm focul mic și mai lăsăm cam 10 minute.
        Separat fierbem pastele în funcție de timpul prevăzut pe ambalaj.
        Pastele le scurgem de apă, apoi le punem peste sosul cald. Amestecăm bine, iar deasupra punem busuioc proaspăt!



                                             










Info:



       Peste pastele ce conțin ton sau alt tip de pește NU se adaugă parmezan , sau orice alt tip de brânză!
       Fiecare în bucătăria proprie este liber să experimenteze după gustul său propriu.
       Pentru a tăia aciditatea sucului de roșii , se pune un vârf de linguriță de bicarbonat, acesta "taie" gustul acidulat al sosului!
       Rețeta prezentată este pentru aprox 3-4 persoane! însă depinde de apetitul fiecăruia...
       Busuiocul proaspăt cules , da un gust deosebit pastelor.

                                             Poftă bună!







No comments:

Post a Comment