Ingrediente:
500 gr făină albă(000)
5 ouă (preferabil ouă de la casă,deoarce acestea sunt mai galbene, datorită acestui fapt tăițeii au o culoare foarte frumoasă)
Mod de preparare:
Într-un bol mare se bat bine ouăle.
Se adaugă făină și ouale, până aceasta este absorbită de ouă. Astfel aluatul obținut se frământă până devine un aluat dens, nelipicios ce se manevrează cu greutate.Se frământă aproximativ 10 minute.NU adăugați apă.
Când aluatul este frământat bine se da formă cilindrică și se taie felii de aproximativ 1 cm lățime. Aceste felii se dau prin toate treptele mașinii de întins tăiței(se pudrează cu puțină făină dacă aluatul se lipește de mașină) după care se lasă la uscat aproximativ 10 minute,depinde de temperatura camerei. Tăițeii nu trebuie să fie prea uscați deoarce nu se mai pot tăia prin mașină.


Când fășiile de aluat sunt uscate suficient pt a se putea da prin mașina de tăiat tăiței, se taie la dimensiunea dorită și se dau prin mașină de tăiat.Astfel tăiței obținuți se întind rasfiarati pe față de masă de material sau hârtie,
Se taie la dimensinea dorita.Eu am taiat doua dimensiuni
Se lasă la uscat 1-2 zile ( primele ore de uscare trebuie răsfirați cu o furculiță pt a nu se lipi unii de alții. Vezi foto prezentata mai jos
Tăițeii uscați bine se păstrează în cutie de carton sau pungă de hârtie la loc uscat.
No comments:
Post a Comment