CROSTATA CU CREMA DE LAMAIE

       Crostata este un desert uşor de realizat cu un gust răcoritor de lămâie,fiind pe placul tuturor!

Ingrediente aluat:
520 gr făină
200 gr unt rece
160 gr zahăr
2 ouă
coaja de la o lămâie
sucul de la o jumătate de lămâie
o linguriță de praf de copt
opțional esență de vanilie

Ingrediente cremă:

800 ml lapte
200 gr zahăr
6 gălbenuşuri
80 gr de amidon( sau făină -înlocuitor)
scoarța unei lămâi
esența de lǎmâie , sau vanilie
zeama de la o jumătate de lămâie


Mod de preparare:
       Se mixează toate ingredientele mai sus prezentate,şi se frământa bine un aluat , care se învelește cu folie alimentară și se lasă la frigider aprox. 30 min.

      Pentru a realiza crema: se pune laptele la încalzit , separat galbenuşurile se omogenizează cu zahărul,amidonul şi un praf de sare.
     Când laptele este cald se adaugă compoziṭia de gălbenușuri și se amestecă cu un tel în mod continuu până la îngroöşarea cremei( aprox 2-3 min).
     Crema obținută se lasă la rece.
Aluatul se întinde pe o foaie de copt şi se transferă în tavă apoi se înțeapă uşor cu ajutotul unei furculițe.
     Se umple doar atunci când este crema rece.
Din aluatul rămas se taie faşii de dimensiuni egale şi se realizează grilajul pentru decor (vezi foto prezentare.
      Se coace la aprox. 180 de grade ,în cuptorul preâncalzit.
Ingredientele prezentate sunt suficiente pentru o tava cu diametrul de 28 cm.

Poftă bună!

Ricetta in collaborazione con : 

Ingredienti dell'impasto:
520 g di farina
200 g di burro freddo
160 g di zucchero
2 uova
una scorza di limone
succo di 1/2 limone
1 cucchiaino di lievito in polvere
estratto di vaniglia opzionale

Ingredienti della crema:
800 ml di latte
200 g di zucchero
6 tuorli d'uovo
80 g amido ( o farina - sostituto)
la corteccia di un limone
essenza di lenticchie o vaniglia
succo di 1/2 limone

Procedimento:

Buon Appetito!










No comments:

Post a Comment