Ingrediente:
1 salată verde
1-2 cutii ton în ulei sau apă
1 ceapă verde sau o ceapă roșie
câteva măsline fără sâmbure
un castravete opțional
porumb boabe sau fasole roșie din conservă, (dacă doriți)
3 roșii sau roșii cherry( opțional)
2 linguri ulei măsline dacă tonul este în apă
2 linguri zeamă lămâie sau oțet
sare, piper după gust
1 ou (fiert tare)- opțional
Mod de preparare:
Salată se spală și se taie .
Ceapă se curată și se taie solzisori fini.
Se pun într-un bol, se adaugă tonul scurs, măslinele, roșiile , zeamă de lămâie sau oțetul, fasolea roșie , uleiul , iar la final sarea, piperul după gust.
Se amestecă toate bine și se lasă 10 minute, înainte de servire.
Trucuri și idei:
Este uzual doar clătirea frunzelor de salată sub apă, dar pentru a scoate cu adevărat toată murdăria, trebuie să înmuiaţi frunzele de salată într-un castron plin de apă şi să curăţaţi atent fiecare frunză.
Apoi utilizați un spinner pentru salate pentru a usca complet frunzele, în acest mod se va evita efectul de "salată apoasă ".
Puteți să mai puneți în salată și un ou fiert tăiat felii.
Câteva frunze de mentă, busuioc, pătrunjel, sau mărar adaugă o notă proaspătă oricărei salate.
Dacă doriți un dressing, se poate prepară astfel: 2 lingurițe de oțet , 2 linguri de ulei de măsline extra , 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat, pudră de usturoi, oregano , busuioc proaspăt tocat, sare și piper după gust.
No comments:
Post a Comment