Ingrediente:
2 conserve de 400 g de fasole albă fiartă sau 2 căni cu fasole fiartă
100 ml ulei
sare și piper după gust
2-3 lingurițe zeamă de lămâie
usturoi (2 căței ) sau ceapă roșie tăiată mărunt
Mod de preparare:
Se pune fasolea boabe și uleiul, împreună cu 1-2 lingurițe de zeamă de lămâie,usturoi,sare și piper după gust,se mixează totul bine,până rezultă o pastă omogenă.
În câteva minute se obține o crema de Icre de fasole.
Dacă nu aveți blender, pasați boabele de fasole cât mai fin, apoi amestecați cu o lingură (ideal de lemn), adăugând puțin câte puțin ulei . La final se potrivește gustul de sare, piper și zeamă de lămâie. Pentru a înlătura coaja (se poate da prin sita mare)
Se servește pe pâine proaspătă sau prăjită, se pot umple diverse legume (roșii, castraveți, ardei), sau se poate servi în boluri micuțe .
Este ideală pentru un aperitiv rapid și gustos !
No comments:
Post a Comment